Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Dalot tecknar nytt

Manchester United bekräftar idag att Diogo Dalot har tecknat ett nytt kontrakt med klubben som knyter till sig portugisen i fem år till. Avtalet sträcker sig över säsongen 2027/28.

24-åringen, som köptes från Porto 2018, har gjort 107 matcher för klubben och bidragit med 3 mål och 4 assist. Högerbacken har slagit igenom rejält den här säsongen, och har delat försvarsansvaret på högerkanten med Aaron Wan-Bissaka. Dalot har under tiden i United även hunnit göra sina första framträdanden för portugisiska landslaget.

Det här säger Dalot själv om det nya avtalet:

Att spela för Manchester United är en av de högsta ärorna man kan få i fotboll.

Vi har delat några fantastiska ögonblick de senaste fem åren, och jag har vuxit så mycket och min passion för den här klubben har bara vuxit sen dagen jag skrev på.

Jag kan garantera att jag kommer starkt dedikera mig själv till att hjälpa den här spelargruppen uppnå våra mål och göra våra supportrar stolta över det här laget.

Det drivet fortsätter den här veckan då alla är starkt fokuserade på att förbereda sig inför FA Cup-finalen.

Fotbollschef John Murtough fortsätter:

Diogo är en utmärkt försvarare, med en bra kombination av fart, styrka och mångsidighet. Han har ständigt utvecklats, och har förbättrats för varje år som gått sedan han kom hit 2018.

Diogos arbetsmoral och professionalism är utomstående bra, sättet han förbereder sig varje dag för att leverera på högsta nivå är precis vad vi önskar oss av en Manchester United-spelare.

Diogo har en stark mentalitet, höga krav och en bra personlighet, och vi är väldigt glada över att han kommer förbli en viktig medlem av truppen i många år framöver.

Grattis till det nya kontraket, Diogo!

Diogo Dalot