Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Mason Mount överens / Siktet på Højlund

Dagens Unitedsvep kommer med lite spännande transfernyheter och rykten där huvudnyheten handlar om att Mason Mount har kommit överens med Manchester United om personliga villkor. Vi rapporterar även om intresse för Danske forwarden Rasmus Højlund samt Frankfurts Randal Kolo Muani.

Mason Mount överens

Vi har lite positiva nyheter för de supportrar som vill se Mason Mount i en United-tröja då Chelsea-spelaren har kommit överens med United om personliga villkor, detta enligt The Telegraph och andra källor.

Efter överenskommelsen kring personliga villkor så förväntas nu Mason Mount skriva på för Manchester United då klubben nu ska förhandla fram en övergångssumma med Chelsea. Mount har bara ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt och Chelsea sägs vilja sälja nu för att undvika att släppa spelaren gratis nästa år.

Erik ten Hag ser Mason Mount som en stor pusselbit av sommarens övergångsfönster och sägs pressa klubbens ledning att säkra spelarens signatur till nästa säsong.

 

Siktet på Højlund

The Athletic rapporterar att Manchester United har hållit samtal med Atalantas 21-årige guldklimp Rasmus Højlund över en potentiell övergång ifall Tottenham inte skulle släppa Erik ten Hags favoritalternativ Harry Kane. Manchester Evening News har även rapporterat att Erik ten Hag har hållit ett flertal videosamtal med spelaren över en potentiell övergång.

En annan spelare som scoutas kraftigt är Eintracht Frankfurts Randal Kolo Muani som gjorde 15 mål och 11 assist i den Tyska ligan under den gångna säsongen. Fransmannen skulle komma med en mycket större kostnad jämfört med Højlund, detta då Kolo Muani skrev på ett femårskontrakt sommaren 2022 och värderas till ungefär £68.7m.

Det är viktigt att notera att Manchester United fortfarande prioriterar Harry Kane efter att Erik ten Hag har satt upp Tottenham spelaren som sitt dröm-nyförvärv denna sommar. Det finns dock ingen garanti att Tottenham kommer att sälja Kane i sommar och med detta i åtanke så tittar klubben på olika alternativ till positionen som ny nia under Ten Hags lagbygge.

Res med oss till Manchester!