Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Mason Mount närmar sig / Big Sam får gå / INEOS inkluderar Glazers

I dagens nyhetssvep rapporterar vi att United närmar sig Mason Mount, vi har fått mer detaljer gällande INEOS bud på klubben, Big Sam har fått lämna jobbet och vi avslutar med att avhandla del två av presskonferensen inför FA-cup finalen.

Öppnar samtal med Mount

The Times Sport rapporterar att United nu öppnat samtal med Chelsea gällande köpet av Mason Mount. Det rapporterades i veckan av ett flertal trovärdiga källor att United är överens om det personliga kontraktet med Mount och nu väntar förhandlingar med Chelsea. Samtidigt rapporterar Fabrizio Romano att klubbarna står långt ifrån varandra i värderingen av spelaren och att någon deal inte ser ut att bli klar inom de närmaste dagarna. Däremot skriver The Times Sport att United är allt mer självsäkra att de kommer värva den engelska landslagsmannen, som har nekat tre kontraktförslag av Chelsea.

 

Ratcliff låter Glazers vara kvar

Det är the Financial Times som rapporterar att om Sir Jim Ratcliffes bud blir det vinnande budet så kommer han låta de sex Glazers syskonen vara kvar i klubben för att sedan kunnas fasas ut. Strukturen på budet skulle göra att Ratcliffe inte behöver lika mycket kapital direkt, utan genom förskrivna kontrakt kan köpa ur syskonen under de kommande åren. Däremot skulle Ratcliffe erhålla en majoritet av aktierna direkt vid ett köp och således besitta kontrollen av klubben.

The Financial Times skriver även att dem inte förväntar sig att någon deal blir klar i närtid.

 

Big Sam får gå

Under gårdagen meddelade Leeds United att de gemensamt med big Sam beslutat att dem inte kommer fortsätta sitt samarbete. Big Sam som tog över klubben i början av maj lyckades inte rädda Leeds från att åka ur vilket nu resulterat i hans avgång. Under Big Sams korta tid i klubben lyckades Leeds ta en poäng och göra fem mål, samtidigt som man släppte in elva.

Glazer på Wembley

Enligt Laurie Whitwell planerar Avram Glazer att närvara på dagens FA-cup final mot Manchester City. Detta skulle bli Avrams tredje besök på Wembley under året. Kostnader kopplade till Avrams resor, som sker med privatjet, har hittills debiteras på klubben. Avrams två tidigare besök har kostat klubben 250,000 pund styck och beräknas kosta samma denna gången. Detta skulle innebära att endast iår har United betalat 750,000 pund för Avrams Glazers tre resor till Wembley. Enligt Forbes är Glazers familjens förmögenhet ungefär 3,81 miljarder pund, således har Glazers resor, som han är fullt förmögen att själv betala,  väckt en hel del frustration.

Presskonferens del två

Detta är del två av Ten Hags presskonferens inför dagens FA-cup final mot Manchester City, vi rapporterade under gårdagen om första delen och den kan du läsa här:

Martials skada

Ten Hag fick en fråga om Anthony Martials skada, som klubben har rapporterat är en muskelbristning, och om den skulle hålla honom borta från spel en längre tid, Ten Hag svarade:

“ja det kommer vara en långvarig skada, men hur lång vet vi inte”

Pep “the special one”?

Ten Hag fick en fråga av en reporter som undrade vad det är som gör Pep så speciell, baserat på den erfarenheten Ten Hag har efter att ha jobbat tillsammans med honom i Bayern München

Ten Hag svarade

“det tänker jag inte berätta (skratt), han gör ett briljant jobb, han är duktig på att konstruera lag och han vinner matcher på ett attraktivt sätt”

Försvara Trippeln

Ten Hag fick en fråga om han och spelarna har insett vikten av vad det skulle betyda för supportrarna att skydda sin unika trippelvinnande säsong, Ten Hag svarade

“ja jag vet, jag vet, jag förstår hur fansen tänker, men det vi fokuserar på är att United skall vinna en trofé, inte att City skall förlora en, vårat fokus är på att United skall vinna. Vi behöver inte extra motivation, våran motivation kan inte vara högre.”

Skillnaden på de två tidigare mötena

Ten Hag fick en fråga hur det är möjligt att de två tidigare matcherna (6-3 förlusten borta samt 2-1 vinsten hemma) har stått i så stark konstrast och vad det är som möjliggör detta

Ten hag svarade

det handlar om tro, det är upp till oss att visa samma tro nu

Sammanfattning av säsongen

Ten Hag fick en fråga gällande vad han tycker om säsongen och om han har njutit av den. Han svarade

“jag har definitivt njutit, man njuter när man ser att laget och individer utvecklas, individerna och laget jobbar bra tillsammans”

Se hela presskonferensen här 

Res med oss till Manchester!