Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Zlatan lägger skorna på hyllan / Osäkerhet kring Fred / Målvakt med i U21-EM

I dagens nyhetssvep riktas det största fokuset på Zlatan som valt att lägga skorna på hyllan. Vi rapporterar även om osäkerheten sm råder kring Fred och att en United målvakt skall spela U21 EM för Tjeckien.  

Osäkerhet kring Fred

Mark Critchley från The Athletic rapporterar att det råder stor osäkerhet kring Freds kontraktförlängning. Fred som har hunnit fylla 30 år har kontrakt till 2024, således skulle han kunna börja förhandla om en gratis övergång till en annan klubb i vinter.

Critchley skriver att Fred och Ten Hag skall talas vid och Fred säger att han vill vara en viktig del av laget. Vidare säger Fred gällande sin framtid ”Jag vet fortfarande inte. Jag kommer behöva prata med min familj, jag har fortfarande ett år kvar på kontraktet här. Jag skall prata med mitt entourage, med klubben och höra vad alla beslutar”

Matěj Kovář till U21-EM

Utlånade målvakten Kovářs starka säsong fortsätter. Efter att han vann liga titeln med Sparta Prag står det nu klart att han får en plats i Tjeckiens U21 trupp till sommarens Europa Mästerskap. Tjeckien har en tuff grupp med Tyskland, England och Israel. Några av er reagerar kanske på att Israel är en del av gruppen, men faktum är att Israels fotbollsfederation har varit en del av UEFA sedan 1994. Detta pågrund av de politiska spänningar som finns i regionen och de komplikationer som skulle kunna uppstå om Israel skulle spela mot sina regionala grannar, eller andra huvudsakliga muslimska länder.

Kovář har hittills gjort elva matcher för Tjeckiens U21 lag och åtta matcher för U19 landslaget.

 

Batlle återvänder hem till Katalonien

Det verkar allt mer sannolikt att Ona Batlle kommer att återvända hem till Katalonien och FC Barcelona. Det är den trovärdiga källan Esport3 som rapporterar att transfern, som kommer ske utan en transfersumma då Batlles kontrakt går ut är mer eller mindre färdig. Det har tidigare rapporteras från ett flertal media källor att affären skulle vara klar och så ser nu ut att bli fallet.

Batlle gjorde iår 19 matcher från högerbackspositionen där hon bidrog med ett mål och nio assist.

 

Zlatan lägger av

Dagen då musiken om inte tystnar, men iallafall sänks har anlänt, Sveriges bästa fotbollspelare genom tiderna har valt att lägga skorna på hyllan. I United var Zlatan inte länge men satte ändock ett stort avtryck med 28 mål säsongen 16/17, där han gjorde 46 matcher. Som alla vet så åkte Zlatan på en knäskada i en Europa League match mot Anderlecht som gjorde att hans tid i United inte blev så lång, då han senare valde att gå till LA Galaxy i MLS.

Det är med stor sannolikhet utanför sin karriär i Manchester United som Zlatan gjort störst intryck på oss. Oavsett vad man tycker om Zlatan så går det inte att förneka att han inte bara varit Sveriges och en av världens bästa fotbollspelare, utan han har också varit en representant för många. Genom sin ringa bakgrund har han blivit en representant för dem som inte passar in, för dem fattiga, för dem utsatta. Zlatan har en otroligt statistik i sin karriär, men en dag som denna är det snarare det som målen har möjliggjort som bör belysas, genom sina mål gjorde Zlatan om den amerikanska drömmen till den svenska drömmen, där alla kan lyckas oavsett bakgrund. När ett fullpackat San Siro, Old Trafford, Camp Nou eller Råsunda/Friends arena har applåderat Zlatans mål, så har dem applåderat de drömmar han har möjliggjort, den tillflykten han har blivit, det hoppet han har gett till dem hopplösa.

Jag personligen är född år 2002, det innebär att Zlatan alltid varit en del av mitt liv. Vissa hävdar att kärleken från ett barn eller kärleken till ett barn är den enda villkorslösa kärlek, ett barn lär sig oftast att älska sina föräldrar, någon morförälder och kanske något syskon. För mig och för flera andra födda runt milleniumskiftet kom den villkorslösa kärlek att även innefatta Sveriges bästa fotbollsspelare, Zlatan. Tiden har sin gång, dem vi en gång hade förmågan att älska villkorslöst vid livets början blir färre och färre, kvar står deras avtryck i tid och rum.

Avtrycket Zlatan satte var större än de flesta, på många olika plan. Det finns ett före och ett efter Zlatan, en fotboll före och en annan efter, ett Sverige före, ett Sverige efter.