Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Al-Khelaifi och Qatar-budet / Greenwood kan lånas ut / Månadens spelare

Dagens biffiga Unitedsvep kommer med det senaste kring Qatar-budet och PSG-president Al-Khelaifis inblandning. Vi rapporterar även om att Mason Greenwood kan lånas ut i sommar för att köpa mer tid till klubbens utredning. I övrigt så rapporterar vi även om vilka spelare som tog hem priser för maj-månad.

Al-Khelaifi och Qatar-budet

Sheikh Jassims avgörande bud på £6bn kommer fortfarande finnas på bordet även nu efter fredagens “deadline”, det rapporterar The Guardian. Detta trotsar alltså onsdagens nyheter om att Jassim skulle avsluta sin jakt på Manchester United ifall Glazers och Raine Group skulle avslå det sista budet från Qatar.

En väldigt intressant vändning kom dock i fredags då The Athletic rapporterade att Paris Saint-Germains president Nasser Al-Khelaifi har spelat en betydande roll i Sheikh Jassims förhandlingar om köpet av Manchester United. Sheikh Jassims grupp rådfrågade initialt Al-Khelaifi för råd om Uniteds värdering. PSG-presidenten har därefter kontaktats av Glazers i ett försök att övertala Sheikh Jassim att ytterligare öka sitt bud.

Mason Greenwood kan lånas ut

Manchester United överväger att skicka ut Mason Greenwood på lån under nästa säsong, detta då en utlåning skulle ge klubben mer tid att slutföra sin interna utredning. Klubbar från Spanien, Italien och Turkiet har visat intresse för 21-åringen som förra året anklagades för våld i hemmet.

En utlåning skulle också fungera för att granska spelarens attityd och prestationer som fotbollsspelare efter mer än ett år utanför sporten.

Månadens spelare

Maj-månads bästa spelare på herr och damsidan avslöjades under gårdagen. Casemiro tog hem priset hos herrarna efter en månad där Brassen blev målskytt två gånger när United säkrade en Champions League-plats till nästa säsong.

Lucia Garcia utsågs till månadens spelare för damerna då hon gjorde två enorma mål under säsongens två sista matcher där United just missade ligaguldet mot Chelsea på sista matchdagen.

Månadens mål

Casemiros akrobatiska avslut i 0-1 vinsten mot Bournemouth har korats till klubbens bästa mål i maj. Målet var Casemiros sjunde kasse för säsongen i en kampanj där spelaren verkligen har visat upp sina offensiva kvaliteter. Se målet nedan.

Potentiella VM-spelare

Här kommer lite uppdateringar kring Unitedspelare som har chansen att representera sina länder under sommarens VM-turnering i Australien.

Adriana Leon & Jayde Riviere

Den Kanadensiska Unitedduon Adriana Leon och Jayde Riviere har tagits ut till Kanadas förberedande trupp inför sommarens VM och vi borde därmed få se dessa damer i sommarens världsmästerskap.

Aoife Mannion

Aoife Mannion skadade sitt knä under en träningssession för några veckor sedan och hennes involvering i Irlands VM-trupp har därefter varit ett frågetecken. Vi fick dock en något positiv uppdatering från Irlands förbundskapten Vera Pauw under en presskonferens igår.

Aoife träffar en knäspecialist på måndag och vi får veta mer efter det. Känslan är positiv till att hon kommer in i den här truppen. Sättet som det förs till oss är snävt men möjligt.

Talangen närmar sig

Förhandlingarna kring 17-årige Rangers-spelaren Emma Watson verkar nått ett väldigt avancerat skede, det rapporterar Emma Sanders. Jamie Spencer rapporterade i april att Watson har påväg till United och det ser nu ut som att värvningen är på god väg att slutföras.

Sommarturnering för U18

Manchester United kommer ännu en gång delta i sommarens upplaga av SuperCupNI, en fyrlags-turnering på Nordirland där motståndet kommer att bestå av Liverpool, Valencia och Hertha Berlin. Läs mer om turneringen på manutd.com.

Phil Neville till Kanada

Förra Unitedspelaren Phil Neville har tagit upp en position som en del av coachingstaben hos Kanadas herrlandslag. Neville tränade senast David Beckhams och numera Lionel Messis Inter Miami i MLS.

Res med oss till Manchester!