Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågelåda säsongen 2022/23: Del 1
En pånyttfödd Marcus Rashford räddade Uniteds anfallsspel

Säsongen är över för Manchester United och det har blivit dags för den traditionsenliga summeringen i form av en frågelåda. I den första delen av tre kommer vi lägga fokus på spelarna. 

Vem var säsongens spelare i Premier League?

Jonathan Gren: Kevin De Bruyne.

David Grgic Levin: Finns tyvärr inget annat svar än Erling Haaland. 36 mål är 36 mål.

Elias Hallström: Har endast sett Uniteds matcher, så därav måste det gå till någon i United. Säger Luke Shaw.

Mikael Österdahl: Ingen kommentar.

Adam Andersson: Marcus Rashford. Tätt följd av Casemiro – trots något onödigt rött kort och en dalande form under säsongens andra halva.

Carl Kjellberg: Tyvärr Haaland.

Peter A LIlja: Lisandro Martínez. Viktig, passionerad och överraskande bra under sin första säsong.

Axel Klöfwer: Erling Haaland för sitt enorma målgörande.

Vem var säsongens spelare i Manchester United (alla turneringar inräknade)?

Jonathan Gren: Casemiro.

David Grgic Levin: Marcus Rashford. 30 mål gjorda och utan hans insatser hade vi förmodligen deppat i Europa League igen nästa år.

Elias Hallström: Vore ju konstigt om jag inte svarade Shaw här, med tanke på första frågan. Jag pendlade dock mycket mellan Casemiro och Martinez, men Shaw har varit tillgänglig i stort sett hela säsongen och presterat jämnast. En komplett fotbollsspelare.

Mikael Österdahl: Marcus Rashford, tätt före Bruno Fernandes. I nästa grupp Lisandro Martínez och Luke Shaw.

Adam Andersson: Marcus Rashford.

Carl Kjellberg: Casemiro, Jag är oerhört glad gällande faktumet att flera inte kommer hålla med mig, vilket innebär att United har flera högkalibriga spelare. Självklart Rashford också, men jag väljer ändå Casemiro pågrund av subjektiv kärlek. Aldrig har jag börjat gilla en spelare så starkt så snabbt.

Peter A LIlja: Lisandro Martinez.

Axel Klöfwer: Marcus Rashford räddade en annars ganska trubbig offensiv med sina mål. Helt pånyttfödd efter förra säsongen.

Vem var säsongens mest förbättrade spelare i United?

Jonathan Gren: Marcus Rashford.

David Grgic Levin: Jag skulle säga Aaron Wan-Bissaka. Från att vara helt borträknad förra säsongen (inklusive av mig själv) har han verkligen visat att han håller kaliber.

Elias Hallström: Wan-Bissaka får ändå sägas ha återuppstått. Fortfarande en frustrerande spelare, men lägstanivån är betydligt högre nu.

Mikael Österdahl: Det var väl ändå många som höjde sig men ingen i samma utsträckning som Marcus Rashford.

Adam Andersson: Marcus Rashford även här. Garnacho, Wan-Bissaka och Luke Shaw bör också nämnas.

Carl Kjellberg: Rashford.

Peter A LIlja: Marcus Rashford.

Axel Klöfwer: Rashford igen. Han gick från en spelare som nästan inte hade någon framtid i klubben till en av ligans farligaste anfallare.

Vilken spelare var säsongens besvikelse i United?

Jonathan Gren: David de Gea.

David Grgic Levin: Man skulle kunna säga Harry Maguire men för att vara en besvikelse måste det även finnas förväntningar. Då måste jag säga Antony. Jag tror på honom men för en miljard ska man helst få stark produktion direkt och vi har bara fått se glimtar.

Elias Hallström: Här måste det ändå vara en spelare det finns förväntningar på. Martial är en kandidat, men jag har gett upp på honom. Jag säger Sancho. Mitt tålamod börjar tryta där.

Mikael Österdahl: David de Geas vägran att plocka ner inlägg tätt före David de Geas fruktansvärda passningsspel tätt före Anthony Martials skador.

Adam Andersson: Jadon Sancho får det inte att lossna överhuvudtaget. Frågan är om det inte är värt att skeppa för att få tillbaka en del av övergångssumman?

Carl Kjellberg: De Gea, ingen förklaring behövs.

Peter A LIlja: Måste väl säga Maguire eftersom jag aldrig tappat tron på honom, fram tills nu.

Axel Klöfwer: Man hoppades ju på mera utveckling från Jadon Sancho i sin andra säsong. Han ser fortfarande inte ut som den spelare som köptes från Dortmund.

Vem var säsongens värvning i United?

Jonathan Gren: Casemiro.

David Grgic Levin: Lisandro Martínez. Jag har förtroende för Manchester Uniteds försvar igen på grund av honom. Jag har nästan glömt hur det känns.

Elias Hallström: Casemiro må haft störst påverkan på hela United, men det går inte att komma ifrån Martinez. Motbevisade varenda käft som inte trodde på honom.

Mikael Österdahl: Lisandro Martínez både på kort och lång sikt, oberoende av om vi beaktar prislappen eller inte.

Adam Andersson: Casemiro.

Carl Kjellberg: Lisandro Martinez, folk kommer tro jag är alkoholpåverkad som inte har samma årets spelare och säsongens värvning, men Martinez kommer hålla hög klass i ett decenium till, Casemiro kanske har 2 år kvar på toppen.

Peter A LIlja: Casemiro jämte Martínez.

Axel Klöfwer: Tufft val mellan Casemiro och Lisandro men Argentinaren gick in och oväntat dominerade i backlinjen så jag väljer honom. Vi slapp även Harry Maguire tack vare den värvningen.

Tror du att någon ung spelare etablerar sig i a-laget nästa säsong?

Jonathan Gren: Skulle nog säga att det står emellan Kobbie Mainoo och Amad Diallo, men jag tror inte heller att det är omöjligt att båda får en del chanser nästa säsong.

David Grgic Levin: Beror på vad som menas med etablerad. Garnacho kommer förmodligen få starta många matcher nästa år. Sen tror jag Dan Gore, Charlie McNeill och Ethan Laird får göra efterlängtade ligadebuter.

Elias Hallström: Inte etablerar sig, men Amad borde kunna slå sig in i truppen åtminstone.

Mikael Österdahl: Efter ett mycket lyckat lån i Sunderland borde Amad ha en bra chans. Annars har jag svårt att se någon som har en stor chans. Kobbie Mainoo är förstås där talangmässigt men det är oerhört svårt att slå sig in på mittfältet i den åldern.

Adam Andersson: Garnacho kommer etablera sig än mer och Pellistri kommer växa till sig ytterligare.

Carl Kjellberg: Nästa säsong kommer vi få se den argentiska Kalles Kaviar, Sunes Sommar gone Buenos Aires, Alejandro Garnacho göra totalt kaos.

Peter A LIlja: Garnacho lär väl ta ytterligare något steg, sedan hoppas vi på någon mer som tar steget in.

Axel Klöfwer: Det blir väl Garnacho som fortsatt blir svårare och svårare att hålla utanför startelvan.

Vem var Uniteds sämsta värvning?

Jonathan Gren: Wout Weghorst.

David Grgic Levin: Hade varit kul att säga typ Jack Butland men han är ju bäst i världen på att vara andramålvakt. Så jag måste säga Wout Weghorst. 3 miljoner pund i sjön.

Elias Hallström: Weghorst ser jag inte som en värvning och därför går han bort. Malacia blir mitt svar, men inte nödvändigtvis för att det var en dålig värvning. Den kändes mest lite märklig. Han kan nog bli en habil spelare i Premier League, men inget för United tror jag.

Mikael Österdahl: Det är förstås fusk att räkna lån som värvningar, så fegsvaret Wout Weghorst underkänner jag. Istället landar jag på Tyrell Malacia. Han såg oftast ut som en vänsterback som hämtades från nederländska ligan för kaffepengar. Tvivlar på att Álvaro Fernández hade gjort ett sämre jobb.

Adam Andersson: Antony.

Carl Kjellberg: Antony, det har varit stunder denna säsongen då det känts som vi lagt 100 millar på en blonderad fidget spinner. Men jag tycker han spelar upp sig under säsongen och om fem år tror jag vi anser att han är en bra spelare, om än icke värd sina 100 millar.

Peter A LIlja: Om vi räknar lån så måste det bli Weghorst, tyvärr. Han är en slitvarg och visar härlig passion men känns som det blev alltför lite uträttat.

Axel Klöfwer: Jag tycker inte att vi gjort någon dålig värvning men om jag måste välja så säger jag Antony på grund av prislappen.

Kommer du sakna någon av de som har lämnat det senaste året?

Jonathan Gren: Nej.

David Grgic Levin: Juan Mata om någon. Många fina minnen. Finns inte direkt någon annan.

Elias Hallström: Nej.

Mikael Österdahl: Nej.

Adam Andersson: Nej. Fler bör lämna. Truppens stambyte är påbörjad men inte klar.

Carl Kjellberg: Nej.

Peter A LIlja: Nej.

Axel Klöfwer: Nja inte riktigt. Vi går mot nya tider med Ten Hag!