Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Zidane lämnar / Nytt bud på Mount / Siktet inställt på Rice

Idag blir det ett klassiskt off-season svep med stort fokus på de landskamper som spelats men även ett stort transferfokus där United har lagt ett nytt bud på Mason Mount samt accepterat ett bud på Zidane Iqbal. 

Zidane Iqbal lämnar

David Ornstein rapporterade under gårdagen att United har accepterat ett bud från den Nederländska klubben FC Utrecht på drygt 1 miljon pund på Iqbal. Iqbal förväntas skriva på ett fyra års kontrakt med Utrecht och övergången skall innehålla en stor vidarförsäljningsklasul som gör gällande att United vid en eventuell framtida övergång skulle erhålla en större del av övergångssumman, något som ligger till grund för den låga transfersumman av 1 miljon pund.

Iqbal har endast gjort en tävlings A-lags match för United, detta då han blev inbytt mot BSC Young Boys i Champions League gruppspelet den åttonde december 2021, det blev tyvärr då endast en minut speltid. Iqbal har hunnit fylla 20 år (född 2003) och han har valt att representera det Irakiska landslaget och besitter sedan år 2021 ett Irakiskt medborgarskap vilket gör honom till den första och hittills enda Irakiska spelare som representerat Manchester Uniteds A-lag.

Skottet av Scott i Skottland och Sorg i Wien

Flera av våra gubbar spelade under gårdagen landslags fotboll. För vissa gick det bättre än för andra…

Anthony Elanga och Victor Nilsson-Lindelöf

Vi börjar med att tala om elefanten i rummet. De flesta av er vet redan hur det gick för Elanga och Nilsson- Lindelöf under gårdagens landskamp men om du känner för att återuppleva den smärtan så kan jag berätta att det gick mindre bra.

Nilsson Lindelöf spelade från start i Sveriges match mot Österrike där den gamle United tränaren Ralf Rangnick, som nu tränar Österrike, passade på att  göra våra liv sura ytterligare en gång. Österrike vann matchen med 2-0, en match som i mångt och mycket var en måste match för Sverige då chanserna nu är ytterst små att kvalificera sig till Europa mästerskapen i Tyskland år 2024. Den svenska kaptenen Nilsson-Lindelöf var chef i det försvar som fallerade fullkomligt och om det inte vore för målvakt Robin Olsen så är det troligt att svenskarna skulle åkt på sin största förlust sedan Gustav Vasa var konung.

Att Sverige “bara” släppte in två var inte pågrund av Lindelöf utan snarare trots Lindelöf (och de andra nio utespelarna).

Elanga kom in i den 87e minuten och kan därför inte lastas allt för mycket.

Summakardemumma blir att de svenska laget gjorde en av sina sämsta landskamper i mannaminne och United spelaren Victor Nilsson-Lindelöf var kapten för skeppet som sjönk.

Scott McTominay

Scott har hittat skottet för Skottland då han återigen gjorde mål för sitt landslag. Callum McGregor öppnade målskyttet för Skottland mot Georgien efter sex spelade minuter. Kort därefter fick matchen avbrytas i en dryg timme då det regnade oerhört tungt och planen helt enkelt blev för blöt. Skottarna kan lära sig ett och annat av Ralf Rangnick då det gäller dränering, även fast Rangnick mest ägnar sig av dränering av min livsglädje. Åter till skotten Scott som fick spela hela matchen, gjorde ett mål i en match där fotbollens mest svårstavade spelare Khvicha Kvaratskhelia missade en straff för sitt Georgien i slutminuterna.

Hannibal Mejbri

Båda Manchester klubbarna hade representanter på planen när Algeriet tog emot Tunisien. Talibi öppnade målskyttet för Tunisien efter 13 minuter och i den 38e minuten kvitterade Mahrez på straff. Hannibal fick spela fulla 90 minuter i en match som slutade 1-1.

Casemiro och Alex Telles

Brasilien förlorade överraskande nog under gårdagen med 4-2 mot Senegal i en träningsmatch. Casemiro och Alex Telles startade båda på bänken men endast Alex Telles blev inbytt i den 74e minuten. Då låg Brasilien under med 3-2 och jagade en kvittering, men kvitteringen skulle aldrig komma och i matchens sista minuter kunde Sadio Mane göra 4-2 som också blev matchens slutresultat.

Diogo Dalot och Bruno Fernandes

Portugal spelade under tisdagen en EM-kval match i Reykjavik mot Island som de vann med 0-1 efter ett sent avgörande av Ronaldo.

Diogo Dalot fick spela 90 minuter medans Bruno blev utbytt i den 84e minuten. Resultatet innebär att Portugal nu toppar sin grupp med tolv poäng, fyra vinster, efter fyra matcher.

Siktet inställt på Rice

Jason Burt på The Telegraph rapporterar att United har ställt in siktet på Declan Rice då de tror sig kunna nå en fördelaktig överenskommelse med West Ham. United är intresserade av att göra en spelare+pengar övergång för Rice då West Ham sägs vara intresserade av både skotten med skottet: Scott McTominay och Harry Maguire.

Det ses fortfarande som mest troligt att Rice kommer ansluta till Arsenal men om United kan göra en deal inom sina finansiella ramar så sägs de vara sugna på engelskmannens signatur.

Nytt bud på Mason Mount

Ett flertal källor (blandannat Sky Sport, Fabrizio Romano och David Ornstein) rapporterar att Manchester United har lagt ett nytt bud på Mason Mount. Budet skall vara värt 45 miljoner pund plus 5 miljoner pund i eventuella bonusar. Chelsea skall ha nekat budet och kontrat med att de vill ha 60 miljoner pund plus 5 miljoner i bonusar. Totalt verkar det som att klubbarna är 15 miljoner pund ifrån varandra i värderingen av spelaren.

United sägs ha en gräns som de inte vill gå över, vart denna gräns ligger är svårt att säga men klart är att Chelsea idag sålt Kai Havertz till Arsenal för en liknande prissumma som de sägs begära för Mason Mount (rapporteras ligga runt 65 miljoner pund).  United vill inte spendera för mycket på en spelare som sitter på ett ett årigt kontrakt, medans Chelsea fortfarande har ett behov av att sälja spelare. Chelseas behov av att sälja spelare blir dock allt mindre ju fler spelare de säljer till Saudiarabiska klubbar.

Katie Robinson på radarn

Även Uniteds damlag sägs hoppas göra ett breakthrough på transfermarknaden där de i nuläget har valt att intensifiera sin jakt av Katie Robinson. Anfallaren Robinson har gjort fyra matcher för det Engelska damlandslaget och spelar för närvarande i Brighton där hon trots sin unga ålder av 20 år (född 2002) gjort 39 matcher och fem mål.