Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Tredje budet på Mount / Beslut om Greenwood inom kort

I dagens svep blir det fokus på Masons, Mount och Greenwood. Manchester United har återigen lagt ett bud på Mason Mount, en saga som de hoppas når sitt slut inom de närmaste dagarna. Även den mer tragiska sagan gällande Greenwood hoppas de når sitt slut inom den närmaste tiden. 

Tredje budet på Mason Mount

Det rapporterades under gårdagskvällen av ett flertal trovärdiga källor att United har lagt ett nytt bud på Mason Mount. Detta är Uniteds tredje bud på spelaren och sägs vara på 50 miljoner pund med 5 miljoner i bonusar. Det rapporterades även att detta skulle vara Uniteds sista bud då de icke vill betala för mycket för en spelare med ett år kvar på kontrakten och som har en önskan att ansluta till United.

Några timmar senare under midsommarkvällen kom rapporter från samma trovärdiga källor (tex Romano och Ornstein) att budet hade blivit nekat. Chelsea skall ha kontrat budet med att de vill ha 58 miljoner pund garanterat och 7 miljoner pund i bonusar. Chelsea skall ha erbjudit sig att mötas i person för att lösa frågan så snabbt som möjligt. Det som verkar tydligt är att Mason Mount tänker inte skriva på ett nytt kontrakt och att han vill gå till Manchester United.

Under dagen har det kommit uppgifter om att Thomas Tuchel skall vara intresserad av sin föredetta spelare. Samtidigt har uppgifter kommit att United minst har fyra andra mittfältsalternativ om dealen med Mount inte blir av. Klassiska silly season charader.

De flesta faktorer pekar mot att dealen blir av. Att Chelsea behöver sälja, Mason Mount vill till United och att ten Hag ser värvningen som en prioritet är alla faktorer som gör övergången väldigt trolig.

Beslut om Greenwood att vänta

James Ducker på The Telegraph rapporterar att United inte kommer vänta på att ägarsituationen skall lösa sig innan de tar ett beslut om Mason Greenwood. The Sun publicerade i veckan bilder på när Greenwood tränade själv på ett sportcenter, detta är de första bilderna på Greenwood i någon form av träning efter anklagelserna mot honom.

Greenwood tränade på ett sportcenters planer som kostar 85 pund i timmen att hyra med en privatcoach. Han har låtit sitt hår växa ut och hade inte på sig Nike skor, som avslutade sitt samarbete med spelaren efter anklagelserna.

De första spelarna kommer ansluta till Manchester United den tredje juli medans de som spelat internationell fotboll har längre vila än så. Det bör ses som troligt att den interna utredningen gällande Greenwood når sitt slut innan nästa säsong rullar igång, då ingen av parterna gynnas av att det drar ut på tiden.