Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Målvakts-kaoset stormar på / Två spelare tillbaka / Ännu en träningsmatch

Dagens Unitedsvep domineras av målvaktsnyheter från alla möjliga vinklar från David De Gea till Tom Heaton till Andre Onana. Vi rapporterar även att två spelare år tillbaka på Carrington efter skadebekymmer under säsongen samt att ännu en träningsmatch har bokats in.

Målvakts-kaoset stormar på

Målvaktssituationen i Manchester United är det som dominerar nyhetsläget runt klubben. Här är de mest intressanta bitarna från det senaste dygnet.

De Geas kryptiska tweet

Igår så rapporterade vi om dramat angående De Geas kontraktsförhandlingar med klubben, där det överenskommna kontraktsförslaget drogs tillbaka av klubben efter att spelaren skrivit på.

I höjden av dessa nyheter så tweetade De Gea kryptiskt en gäspande emoji. Det är ännu oklart vad han menade med symbolen och man kan bara spekulera men det känns osannoligt att tweeten inte på något sätt handlar om nyheterna om kontraket.

David De Geas kontrakt utgår imorgon den 30 juni och parterna har ännu inte kommit överens efter klubbens nya framförande. Vi får helt enkelt vänta och se men Spanjorens framtid i United ser ganska blek ut i nuläget.

Onana på radarn

David De Geas framtid i United är minst sagt svajig och med tanke på det så har United nu ökat sitt intresse för Inters målvakt Andre Onana, det rapporterar ESPN.

Inter sägs värdera målvakten till £50m och United för samtal med Onanas representanter innan de lämnar ett formellt erbjudande till den Italienska storklubben.

Det rapporteras också att Dean Henderson kommer att kunna släppas till Nottingham Forest på en permanent basis när målvaktsfrågan är uppklarad.

Heaton hålls kvar

Veteranmålvakten Tom Heatons övergång till nyligen uppflyttade Luton Town har blockats av Erik ten Hag. Det följer på Uniteds beslut att dra tillbaka sitt kontraktserbjudande till David De Gea som nu står utan kontrakt efter imorgon.

Tom Heaton var påväg att bli Lutons förstaval mellan stolparna då klubben vill stärka upp truppen med lite Premier League erfarenhet inför säsongen. Det förväntades att klubben inte skulle aktivera det sista året på Heatons kontrakt även om det är det beslut som United nu har tagit då målvaktssituationen i klubben spökar.

Två spelare tillbaka

Dean Henderson och Lisandro Martinez är tillbaka på Carrington efter att bägge spelarna åkt på tråkiga skador under den gångna säsongen.

Henderson spenderade säsongen 2022/23 utlånad till Nottingham Forest men har inte spelat sedan januari på grund av en lårskada. Henderson förväntas missa en bit av försäsongen men väntas vara i form till starten av den nya säsongen.

Lisandro Martinez bekräftade också att han är tillbaka på Carrington då han närmar sig en återhämtning från en mellanfotsfraktur han ådrog sig i Europa League kvartsfinalen med Sevilla i april.

Ännu en träningsmatch

Manchester United har lagt till ännu en träningsmatch under vad som kommer att bli en hektisk sommar för klubben i preparation till nästa säsong. Den Franska klubben Lens, som faktiskt slutade på en andraplats i Ligue 1 bakom PSG, kommer till Old Trafford den 5:e augusti, bara en vecka innan Premier League rullar igång igen.

Nytt kontrakt för Meija

Den unge anfallaren Mateo Meija har tecknat på ett nytt kontrakt med Manchester United. Meija gjorde två mål i Premier League 2 den gångna säsongen och hoppas nu fortsätta att utvecklas i den röda tröjan under nästa säsong.

Norkett hittar ny klubb

Förra akademi-spelaren Manni Norkett har skrivit på för sitt lokala Nottingham Forest och kommer att spela i deras U-21 lag. Norkett gjorde 24 mål på 45 matcher i Manchester United på ungdomsnivå och får nu fortsätta sin utveckling i sin hemmastad.