Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Trovärdiga uppgifter
Manchester United och Chelsea överens om Mason Mount

Manchester United har nått en överenskommelse om att värva Mason Mount från Chelsea. Detta enligt trovärdiga uppgifter på torsdagen.

Övergångssumman för den 24-årige engelska landslagsmittfältaren sägs landa på 55+5 miljoner pund, där klausulerna uppges vara svåra att nå.

Mount ska ha fått tillåtelse av Chelsea att komma överens med United om det personliga avtalet och genomgå den obligatoriska läkarundersökningen.

Chelsea uppges tidigare ha nobbat ett bud på 55+5 miljoner men ska nu ha kommit på andra tankar. En drivande faktor i det ska vara Mounts vilja att byta klubb samt att United uppenbarligen inte var villiga att buda högre.

David Ornstein på The Athletic var först med uppgifterna. Därefter har åtskilliga andra journalister, däribland Rob Dawson på ESPN och Jacob Steinberg på Guardian kommit med samma uppgifter. Simon Stone på BBC adderar att Mount kommer skriva på ett femårskontrakt med option på ytterligare ett år. Rapporterna är av slaget där vi i praktiken kan vara säkra på att de stämmer och om inget oförutsett inträffar kommer Mason Mount bli en Manchester United-spelare den här sommaren.