Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Mastny vill lämna / Galbraith till Leauge One / Bud på Onana närmar sig?

Fredagens svep innehåller nyheter om ett par akademispelare. Vi kan bland annat rapportera om att Ethan Galbraith går till League One-laget Leyton Orient FC. I övrigt kommer vissa rapporter om att ett formellt bud kan vara på väg till Inter redan ikväll för målvakten André Onana. 

Mastny vill lämna

Akademimålvakten Ondrej Mastny har uttryckt sin önskan att lämna Old Trafford och Manchester United.

Den 21-årige målvakten från Tjeckien kom till Uniteds akademi 2018 och har inte fått spela från start i PL2 ännu. Han lämnade på lån tidigare i år för spel i Nordirland och Portadown. Mastny har kontrakt över sommaren men har nu fått chansen att provspela för holländska klubben Telstar som spelar i andra divisionen. Mastny uttrycker en önskan att bara få spela fotboll och hoppas mycket på att det kan bli av i Holland.

Mastny: ”Mitt huvudfokus är att få spela regelbundet. Jag vill bara spela. Jag vet inte hur det framstår, men jag vill bara spela och bryr mig inte så mycket om var”.

Galbraith till League One

Unge mittfältaren Ethan Galbraith är klar för en League One-klubb, nämligen Leyton Orient FC. Under de senaste säsongerna har Galbraith varit utlånad till Doncaster (2021-2022) respektive Salford City (2022-2023), båda i Leauge two. Han har där gjort 36 respektive 38 framträdanden och fem mål totalt (varav fyra med Salford City under den senaste säsongen).

Den nordirländske U-landslagsmannen lämnar nu alltså Manchester United och har skrivit ett kontrakt på två år.

I en intervju med Leyton Orient FC säger Galbraith att möjligheten var ”en no-brainer”. Se intervjun nedan.

Bud på Onana närmar sig?

Det kommer löpande rapporter på att ett formellt bud närmar sig till Inter för målvakten André Onana, detta utan att vi hört något nytt om David de Geas situation. Det är bland annat Manchester Evening News som rapporterar om att ett bud kan komma redan ikväll.

Nyheterna om pågående och mer intensiva samtal kommer från flera håll. Onana uppskattas ha ett värde på cirka 50–55 miljoner euro.