Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask om Wout Weghorst och Marcel Sabitzer
Sett till rollen han fick är han nog den sämsta spelaren som representerat United

Wout Weghorst och Marcel Sabitzer var inlånade till Manchester United under andra halvan av säsongen. Nu har deras avtal löpt ut och därmed dags för redaktionen att ge sina tankar om duons tid på Old Trafford. 

Låneavtalen för Wout Weghorst och Marcel Sabitzer löpte ut den 30 juni och spelarna återvänder till sina respektive klubbar. Vad är dina tankar om att duon lämnar United?

Elias Hallström: Två spelare som gjorde viss nytta i United, men som vi också vet var lite av nödlösningar. Ingen av dem kommer saknas när vi går in i nästa säsong.

David Grgic Levin: Weghorst har fått snålt med speltid sent in i säsongen och Sabitzer har varit skadad. Så några tankar om de två har jag inte haft på länge. Båda var nödlösningar för att fylla två positioner och det kändes aldrig som att någon av dem skulle vara kvar. Så jag har liksom gått vidare.

Mikael Österdahl: I slutändan ganska givet att de försvinner. Den uppenbara slutsatsen är att det för en klubb som Manchester United är omöjligt att låna in spelare som kan vara mer än reserv i den lägre delen av trupphierarkin.

Peter A Lilja: Det känns naturligt. Sabitzer har stundtals visat hög klass men det känns inte tillräckligt för nivån vi kräver.

Ingen av spelarna förefaller ha varit aktuella för en fortsättning i United. Gör man rätt som avslutar lånen utan vidare förhandlingar?

Elias Hallström: Ja, det var väl i så fall Sabitzer som skulle varit aktuell, men han gjorde ändå inte något extraordinärt avtryck. Jag vill dock tro att det finns typ 50 andra mittfältare som hade kunnat lånats in och gjort det ungefär lika bra, men då är det bättre att scouta någon ordentligt och ha en långsiktig plan för spelaren.

David Grgic Levin: Ja. Gamle Wout fick det aldrig att lossna och Sabitzer var för vacklig för att göra det permanent. Att skriva på för en 29-åring med nyblivet sönderslagen menisk hade också känts sådär.

Mikael Österdahl: Under våren fördes det fram argument för att vi skulle värva Sabitzer på permanent basis. Jag var väl aldrig helt med på det tåget och med tanke på hans skador var det i slutändan en självklarhet att inte överväga att försöka behålla honom. Weghorst är alldeles för dålig, så det blev en icke-fråga.

Peter A Lilja: Ja det tycker jag.

Bägge spelarna lånades in för att täcka upp på mittfälts- respektive forwardspositionen. Hur tycker du Sabitzer och Weghorst skötte sig i United?

Elias Hallström: Weghorst kan vi väl alla komma överens om att han inte höll måttet? Han brann ändå för United och gav allt, så det ska han ha plus för (även om det torde vara en självklarhet när man spelar för klubben). Sabitzer gjorde det godkänt, men inte mer.

David Grgic Levin: Sabitzer gjorde en hel del grejer okej, en hel del grejer halvdant. Man kan inte låta bli att älska Weghorsts fotbollshjärta, men det här var verkligen inte rätt uppdrag för honom och det insåg han nog själv.

Mikael Österdahl: Sabitzer var väl mestadels okej, typ på nivå med Scott McTominay och Fred. En adekvat reserv. Men alldeles för mycket skadad. Weghorst blev ju någon form av nyckelspelare ett tag. Det är ofattbart. I relation till rollen han faktiskt fick är han nog den sämsta spelaren jag har sett representera United.

Peter A Lilja: Som sagt, Sabitzer visar en del klass, inte minst mot Sevilla hemma men överlag känns han som ett nummer för lite för Premier League. Weghorst visar passion och kämpaglöd men får ganska lite uträttat, det kan inte ge godkänt.

Kommer du sakna dem?

Elias Hallström: Nej.

David Grgic Levin: Nej.

Mikael Österdahl: Inte ett dugg.

Peter A Lilja: Nej tyvärr.

Trots den korta tiden i klubben, hur kommer du minnas Sabitzer och Weghorst i United?

Elias Hallström: Har inget direkt minne med någon av dem på uppstuds. Och jag tänker inte ödsla tid på att krysta fram något betydelselöst bara för sakens skull. Ge mig ett halvår så kommer jag ha glömt att de ens har spelat i United.

David Grgic Levin: Weghorsts tårar mot Real Betis var ju vackert att se. Och Sabitzers halvlek mot Sevilla var mäktig. Utöver det så kommer det nog inte finnas många minnesbilder kvar efter ett tag.

Mikael Österdahl: Sabitzer blir en parentes långt bak i minnet. Weghorst kommer aldrig glömmas. Han var förvisso kass men ändå lätt att gilla på nåt sätt. Jag vill aldrig se honom spela för United men det selektiva minnet kommer snart plocka bort hans uselhet och bevara den sköna snubben som jagade varenda omöjlig boll och mest bara snubblade på sig själv. I praktiken blev han en spelande maskot. Jag menar, titta på honom när han fick fira! Segern i Ligacupen, straffvinsten mot Brighton, hans mål mot Nottingham… Självklar kultspelare!

Peter A Lilja: Båda minns jag med stor passion och hedersamma insatser men det håller inte nivån för att etsa sig fast i minnet, tyvärr.