Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Bud på Onana / Mounts blonderade hejdå till fansen / Russo till Arsenal

I dagens nyhetssvep analyserar vi Mason Mounts hejdå till fansen, vi presenterar den tråkiga nyheten att Russo är klar för Arsenal samt presenterar trovärdiga uppgifter om ett bud på André Onana. 

Mounts hejdå till fansen

Under gårdagen tog Mason Mount till sociala medier för att säga sitt adjö till Chelsea fansen, en klubb han tillhört sedan sex års ålder. Mount som förväntas presenteras under dagen (onsdag) tog farväl via ett videomeddelande. Videon fylldes snabbt av kommentarer från lagkamrater från hans tid i Chelsea, men även Luke Shaw kommenterade “Min broder”.

Något som jag personligen har funderat på är hur länge Mount har vetat att han skulle lämna Chelsea.  I videon som Mount postade på sociala medier är han kraftigt blonderad, men på de bilder som läckt på Mason Mount de senaste dagarna har det inte synts en tillstymmelse till blondering. Nu skall det sägas att min kunskap om blonderingar är oerhört svag så jag kan inte tyda hur lång tid det tar för en sådan blondering att gå ut, men klart är att videon är inspelad senast i söndags då det finns bilder på Mount utan blondering från måndagen. Ett klassiskt skvallertidning gräv, men ändock en stark spaning.

 

Se Mason Mounts hejdå video här:

 

Alessia Russo till Arsenal

Stina Blackstenius, Amanda Ilestedt och Lina Hurtig får en ny lagkamrat i form av Alessia Russo. Anfallaren som under förra säsongen gjorde tio mål på 20 matcher i Super League lämnar Manchester United och ansluter nu till Arsenal. I Arsenal kommer hon att tränas av svensken Jonas Eidevall.

Russo sade i ett pressmeddelande “Jag tror att du såg redan förra säsongen att den här klubben vill vinna titlar, även historiken talar för det. Det var dags för en ny utmaning. Jag ser fram emot att spela i Champions League och konkurrera i ligan”.

Bud på Onana

Vi har tidigare rapporterat att Manchester United uppges ha lagt ett muntligt bud på André Onana. Nu kommer än mer trovärdiga uppgifter då det är Fabrizio Romano, som får anses vara ett facit i dessa sammanhang, som hävdar att Manchester United har lagt ett muntligt bud värt 39 miljoner pund på Onana. Inter sägs begära 60 miljoner euro, närmare 52 miljoner pund för att släppa målvakten. Romano rapporterar även att United troligtvis kommer skicka ett skriftligt bud den närmaste tiden för att fortsätta processen.

Det har rapporterats i italiensk press att Inter skulle kunna tänka sig att acceptera ett bud runt 50 miljoner euro, vilket är drygt 43 miljoner pund.  Jag personligen finner det osannolikt att Inter skulle acceptera Uniteds första bud, men de bör vara villiga att förhandla. Det skall bli intressant att se hur högt United är villiga att gå då det rapporterats att United aktivt jobbar denna sommaren för att få bort den så kallade “United tax” som innebär att klubbar höjer sina värderingar då United vill ha en spelare.

Samuel Luckhurst rapportera att Onana är Uniteds första val när det kommer till en ny målvakt samt att klubbens position gällande att förlänga De Geas kontrakt skiftade efter hans misstag mot West Ham, Sevilla och i FA-cup finalen.

Något som är intressant att notera är att nästa vecka spelar United en vänskapsmatch mot Leeds och har då Tom Heaton, Nathan Bishop, Matej Kovar och Radek Vitek tillgängliga för målvaktsspel, varav endast Heaton har spelat en A-lags match för United.

Res med oss till Manchester!