Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ratcliffes bud att föredra / Målvakter! / Kommande bud på Højlund

Efter en viloperiod kan vi äntligen bringa nyheter om försäljningen, som ni (och vi) har längtat! Förutom det är silly season i full sving, med nytt om målvaktssituationen samt ett kommande bud på Rasmus Højlund.

Glazers föredrar Ratcliffe

En intervju med Sir Jim Ratcliffe i The Times indikerar att multimiljardären fortfarande är med i jakten på att köpa Manchester United i en process som inte verkar få en lösning förrän början av nästa säsong. Ratcliffe, som har lagt ett bud på 6 miljarder pund, säger på tal om budet att han ”fortfarande väldigt gärna vill göra det” och att han med alla mått mätt är med i leken.

Ratcliffes läger har uttryckt tålamod medan Glazerfamiljen försöker lösa problem angående ”lagar och reglering”. Sheikh Jassims bud ligger på bordet, men värdesätter Uniteds aktier lägre än Ratcliffe, som sett med Glazerögon gör Ratcliffes bud mer aptitligt. Ratcliffes bud är upp till 69 procent av Glazers andelar, något som hade öppnat för en fortsättning för Glazerfamiljen i klubben fast med en mindre roll.

Sir Jim Ratcliffe är fortfarande med i leken.

Andra aktieägare pressar för närvarande klubben att istället gå hela vägen med Qatarbudet, ett bud som hade resulterat i en stor utdelning för aktieägare som inte heter Glazer. Ett eventuellt slut på budgivningen hade inneburit ytterligare en process på minst en månad där klartecken från Premier League och regulatorer behövs.


Källa: The Times

Målvakter, målvakter och målvakter

En kamerunier, en japan och en spanjor går in i ett konferensrum. Det som låter som ett dåligt skämt är precis det som händer i Manchester United just nu.

André Onana

Ingen vet vem som bär tröja nummer 1 nästa säsong men med tanke på rapporterna den senaste tiden pekar fler och fler tecken på att André Onana är högst aktuell. Ett bud på den gamla Ten Hag-adepten sägs vara på gång och nu rapporterar den holländska tidningen De Telegraaf att Onana är aktuell för ett 5 års eller 4+1 kontrakt.

Zion Suzuki

En joker i leken är japanen Zion Suzuki, till vardags i Urawa Red Diamonds, som har väckt intresse från United. 20-åringen, som är född i USA och har ghananskt och japanskt påbrå, har gjort en landskamp för Japan och vann den här säsongen asiatiska Champions League med sitt Urawa. Enligt källor är en transfer för japanen väldigt nära.

David De Gea

Framtiden för mannen som har stått mellan Old Traffords stolpar i över 12 år är fortfarande oviss. Ett kontrakt med spanjoren var överenskommet, men klubben backade i sista stund. Det är ännu oklart om klubben och De Gea fortsatt kommer förhandla om en fortsättning i klubben med den nu klubblöse målvakten.

De Gea delade med sig av ännu en kryptisk tweet igår, bestående av enbart en emoji: en jonglerare. Vad det betyder får ni avgöra själva.

Inkommande bud på Højlund

Den danske anfallaren Rasmus Højlund är Uniteds första val som anfallsvärvning i sommar och ett bud är på gång, enligt rapporter från The Telegraph. Enligt rapporter skulle en transfersumma landa på ungefär 50 miljoner pund, men inte med försäljningsdilemmat till trots. Affären kan behöva vänta tills försäljningen har gått i lås.

Klubben har dragits med motgångar gällande finansiering till årets transferfönster. Efter Mounts övergång är pressen ännu hårdare. Samtidigt jobbar klubben åt det gemensamma målet att värva en målvakt och en anfallare utöver Mount.

20-åringen Højlund har imponerat i Atalanta den här säsongen med 9 ligamål och sedan danskens landslagsdebut i höst förra året har han gjort 6 mål på 6 matcher för hans land. Han leder för närvarande skytteligan i EM-kvalet tillsammans med Romelu Lukaku.

Mounts första intervju

Mason Mount gjorde i samband med sin övergång sin första intervju som Manchester United-spelare. Frågorna från Helen Evans täckte allt från det personliga till det rent fotbollsmässiga.

Se hela intervjun här.

Nu börjar försäsongen

Igår rapporterade spelarna till försäsongens första träningspass inför matchen mot Leeds i Oslo nästa vecka. Ett flertal spelare saknas med tanke på landslagsuppdrag. Bland spelarna fanns även Mason Mount, som genomförde sitt första träningspass på Carrington med sina lagkamrater.

Utav seniorlaget kunde Lisandro Martínez, Donny Van de Beek, Fred, Antony, Mason Mount, Tom Heaton, Dean Henderson, Raphael Varane, Aaron Wan-Bissaka, Brandon Williams, Anthony Martial och Jadon Sancho synas till på Carrington.

Ett flertal ungdomsspelare var väl representerade, många nykomna från lånesejourer. Bland annat Amad, Alvaro Fernandez, Hannibal och Shola Shoretire fick in ett pass.

Ten Hag drillar sina spelare på försäsongens första träningspass.
Varane har ett leende på läpparna.
Lisandro och Mason har funnit varandra.

Greenwood ej närvarande

Någon som inte syntes till på Carrington var Mason Greenwood. Det har gått 154 dagar sedan Manchester Uniteds interna undersökning kring Greenwood påbörjades, sedan han friades i domstol. Enligt The Athletic väntas ett beslut kring Greenwoods framtid innan början av nästa säsong. Beslutet sägs vila på VD Richard Arnolds och Joel Glazers axlar.

Arsenaldoktorn till United

Gary O’Driscoll, läkarchef i Arsenal, sägs gå till Manchester United senare i sommar enligt The Athletic. O’Driscoll har tillhört Arsenal i över 14 år och är väldigt ansedd i Londonklubben. United har sökt efter en ersättare för den tidigare läkarchefen Steve McNally sedan han lämnade i december förra året.