Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Onana och Højlund närmare / van der Sar fortsatt på intensiven / Matcher ändrade

Lördagens svep kommer med fler rapporter om att både André Onana och Rasmus Højlund närmar sig United. Att Onana är nära har vi hört hela den senaste veckan men att Højlund är nära måste ses som något mer överraskande. I övrigt så inkluderar dagens nyheter att schemat i Augusti och September är ändrat, och att Edwin van der Saar är kvar på intensiven med ett stabilt men kritiskt läge.

Vi hör också damlagets nyförvärv Gemma Evans om ankomsten till United och lite annat. 

Onana och Højlund närmare

Vi nås av löpande rapporter om att både André Onana och Rasmus Højlund närmar sig United. Särskilt den förstnämnda är sannolikt mycket nära då United sägs ha ökat sitt bud och nu närmar sig Inters värdering. Vad gäller Højlund är rapporterna också intressanta även om det sannolikt är lite knepigare. Atalanta sägs vilja ha nära 100 miljoner euro för den unge dansken.

United tros börja sitt bud på Højlund vid cirka 50 miljoner pund och är trots allt positiva. Enligt vissa rapporter ska även ett utlån av Mason Greenwood kunna hjälpa affären på traven.

Onana-affären tros bli klar under veckan som kommer då det är viktigt för Ten Hag att få med den kamerunske målvakten på försäsongsturnén.

Van der Sar fortsatt på intensiven

Edwin van der Sar är fortfarande under intensivvård och läget är kritiskt men stabilt rapporterar Ajax. Klubben tillsammans med van der Sars familj uttrycker också stor tacksamhet för allt stöd runt om i världen. Det är uppenbart att Edwin van der Sar satt avtryck på många håll, inte minst bland alla anhängare till Manchester United.

Matcher ändrade

Det inledande schemat i Premier Leauge, i augusti och september, är ändrat. Ändringarna gäller bortamatcherna mot Tottenham, Arsenal och Burnley. Tottenham-matchen den 19 augusti är ändrad till en senare tid med avspark 18.30 svensk tid. Mötet med Arsenal i början av september är ändrad från lördag 2/9 till söndag 3/9 med avspark 17.30 svensk tid. Matchen mot Burnley går av stapeln senare än tidigare bestämt lördagen den 23/9, kl 21.00 svensk tid.

Det ändrade schemat har med tv-rättigheter att göra och kommer visas live i England. Hemmamatcherna mot Nottingham, Brighton och Crystal Palace på Old Trafford under samma period kommer inte ändras utan kommer kvarstå på lördagar kl 16.00 svensk tid, de sänds dock inte live i England.

Gemma Evans om ankomsten till United

Damlagets senaste nyförvärv Gemma Evans har blivit intervjuad och uttalar sig om ankomsten till klubben. Hon säger bland annat att hon kommer göra allt för att utveckla både sig själv och laget. Hon menar att Uniteds framgångar den senaste säsongen tillsammans med den ”familj” som omger klubben gör det till en fantastisk känsla att komma till Manchester. Hon uttrycker att det var lite chockartat till en början att få denna chans men främst som en stor ära.

Hon kallar sig själv en lugnt, hårt arbetande försvarare som har nära till skämt utanför spelet.

Ytterback från Lyon på radarn

Vi nås också av några rapporter som säger att United och Marc Skinner är intresserade av Lyons ytterback Perle Morroni.  Fransyskan Morroni har ett år kvar på sitt kontrakt och det kräver alltså en förhandling mellan klubbarna för att få en affär till stånd. Morroni sägs vara intressant bland annat då Ona Batlle lämnat. Hon är visserligen vänsterback men det kan öppna för Hanna Blundell till höger.