Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Fler säkra ståplatser / Löftet Parker till City / Talangscout avliden

Tisdagens svep samlar upp de senaste dagarnas nyheter. Vi kan notera att en av de största talangerna i ungdomleden, Harrison Parker, ryktas till Manchester City samt att Old Trafford får fler säkra ståplatser inför säsongen. I övrigt tråkiga nyheter om danske talangscouten Møller Nielsen som har avlidit 61 år gammal. 

 

Fler säkra ståplatser

Utvecklingen av såkallade säkra ståplatser på Old Trafford fortsätter. Planen som legat tidigare kommer att utökas med 2100 platser inför säsongen rapporterar klubben på sin hemsida. Platserna kommer att återfinns på arenans sydvästra del, i anslutning till Stretford End och Red Armys kärna.

Det hela ska vara klart innan premiären mot Wolverhampton den 14 augusti. Byggnationen av säkra ståplatser har varit igång sedan januari 2022, då Old Trafford utsågs till en av fem försöksarenor för nämnda ståplatser. Utökningen av platser kommer att resultera i över 6000 säkra ståplatser totalt.

Löftet Parker till Manchester City?

Uniteds unga försvarstalang Harrison Parker är på väg till Manchester City enligt flera rapporter. 16-årige Parker har varit i United sedan 2021 då han kom från Arsenals ungdomsakademi. Han ses som en av de största försvarstalangerna i England och har dragit på sig intresse från flera håll. Nu verkar det alltså som Manchester City kommer att dra det längsta strået även om United sägs ha erbjudit den bästa delade för att ha kvar honom.

Tidigare har vi rapporterar om att United rekryterat Jack och Tyler Fletcher från City och nyheten om Parker kan ses som lite välkommen hämnd för Citys del.

Talangscout avliden

Manchester Uniteds danske talangscout Tommy Møller Nielsen har avlidit. Det meddelar hans hustru, Lisbeth Møller Nielsen. Tommy Møller Nielsen blev 61 år. Han var tidigere själv spelare i för Odsense BK. Efter spelarkarriären började han som tränare och jobbet som scout i Manchester United hade han sedan 2016.

Ett primärt område för Møller Nielsen var att bevaka den skandinaviska marknaden.

Ladd, Jones och Evans från start

Haley Ladd, Carrie Jones och nyförvärvet Gemma Evans spelade från start när Wales mötte USA i en träningsmatch.  Ladd och Evans spelade hela matchen. Trots en godkänd insats var det USA som tog hem segern med komfortabla 2-0. USAs Trinity Rodman gjorde båda målen.