Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Onana närmar sig / United får böter / Chong säljs

Vi har tidigare rapporterat att Onana är nära en transfer till United, men nu skall han vara VÄLDIGT nära. I övrigt rapporterar vi att United kommer erhålla pengar från Chong affären, pengar som de kan använda till att betala den böter de idag fått av UEFA. 

United får böta

UEFA har utfärdat en böter på 300,000 pund till Manchester United pågrund av mindre regelbrott av Financial Fair Play reglerna för perioden 2019-2022. United skall ha rapporterat mindre “break-even underskott”. United hävdar att bötern är pågrund av att UEFA har ändrat hur de tolkar finansiella förluster i samband med Covid-19. Bötern har ingen påverkan på Manchester Uniteds budget denna sommaren. United säger sig vara besvikna över detta beslutet men att de fortsätter att stötta FFP fullt ut för att skapa en hållbar framtid för fotbollen. Läs hela UEFAs pressmeddelande här. 

Chong säljs

Vi kommer under den kommande säsongen få se Tahith Chong spela fotboll i Premier League. Detta står klart efter att Birmingham City kommit överens om en transfer med Luton Town. Fabrizio Romano påstår att affären består av 5 miljoner pund plus 5 miljoner pund i bonusar, medans andra journalister såsom Laurie Whitwell rapporterar att delen skall vara värd 4 miljoner pund i garanterade pengar. Varför är detta relevant för oss? Jo för United har en vidarförsäljningsklasul på 25%, vilket då skulle ge en okänd summa beroende av hur stor delen visar sig vara.

På ägarfronten intet nytt

Det är fortsatt radiotystnad på ägarfronten. När en journalist inte har några nyheter att rapportera så kan man skriva om varför man inte har några nyheter att rapportera, något som Matt Slater gjort.

Matt Slater på The Athletic försöker reda ut varför affären tar sådan tid, den största anledningen är, föga förvånande, Glazers. Enligt Slater var Glazers förhoppning att ett flertal budgivare skulle ge sig in i en budgivning gällande Manchester United vilket skulle leda till ett väldigt högt bud. Istället har det blivit en budgivning med tre parter, Glazers, Sir Jim Ratcliffe och Shejk Jassim.

Anledningen till att Glazers inte har sålt än är för att de inte fått de pengarna som de hade hoppats på. Det verkar som att Glazers funderar på om det är värt att sälja klubben överhuvudtaget för de pengarna som de har blivit erbjudna. Ett beslut som ännu inte tagits. När väl Glazers har tagit beslutet om de anser att det är värt att sälja klubben för de pengarna som erbjuds så kan det gå fort, men fram tills dess går det väldigt långsamt.

Noam Emeran är eftertraktad

Footmercato rapporterat att Noam Emeran, som gjorde ett mål och en assist när United slog Leeds i onsdags, är hett eftertraktad. Anderlecht, Strasbourg, Vitesse, Sunderland och Coventry skall alla vara intresserade av att låna den 20-åriga anfallaren. Vidare rapporteras det nu av ännu fler källor att en annan ung spelare, Anthony Elanga, är eftertraktad av både Everton och Nottingham Forrest. Läs mer om Emeran rykterna här.

 

Katie Zelem blir styrelsemedlem

Manchester Uniteds damlags kapten Katie Zelem har fått en plats i “the Professional Footballers’ Association” (PFA) styrelse. Styrelsen består av spelare från Premier League, English Football League och Womens Super League. Styrelsens uppdrag är att spelarnas röst skall bli hörd.

Zelem sade följande om sitt nya uppdrag “Jag är kaptenen i Manchester United så jag har erfarenhet av att föra vidare folks åsikter uppåt, jag är i en priviligerad position i min klubb där min röst blir hörd och där jag har en möjlighet att bidra med förändring. Jag hoppas att jag nu kan göra det på en större skala”

Läs mer om Zelems uppdrag här

Den sista måltiden

Att André Onana har varit nära en transfer till Manchester United har det rapporterats om i ett flertal veckor, men aldrig har det varit närmare än det är just nu. Ett flertal journalister hävdar nu att affären kommer bli klar under dagen eller de närmaste dagarna. Fabrizio Romano skickade under gårdagen ut en tweet med en bild på Onana som han hävdar är från målvaktens sista måltid i Milano innan han lämnar för spel i Manchester. Den sista måltiden skall ha intagits på resturang “Botinero” som ägs av Inter legendaren Javier Zanetti. Milano verkar vara en populär stad för en sista måltid då även Da Vincis muralmålning “Nattvarden” hänger i Milano. Ett tips om du vill se den tavlan är att boka en guidad visning av den månader i förväg, jag har själv försökt köra drop in till den men det uppskattades inte av italienarna.

Vidare skrev Romano att alla parter i affären förväntar sig att Onana kommer att bli en Manchester United spelare inom de kommande timmarna, tweeten skrevs, i skrivande stund,  för 17 timmar sedan. Andre trovärdiga journalister såsom Gianluca Di Marzio rapporterar att transfersumman förväntas ligga på 50 miljoner euro (drygt 43 miljoner pund) plus diverse bonusar.