Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Arsenal
Försäsongens första värdemätare

Manchester United befinner sig just nu i USA och ska imorgon kväll inleda sin fyra matcher långa turné. Man startar med ett möte mot Arsenal i New Jersey och det här får sägas bli det första, stora testet på försäsongen. 

Manchester United

United har sedan tidigare besegrat både Leeds United och Olympique Lyonnais, detta i matcher som vara tämligen lika varandra. Vad som präglade bägge matcherna var två olika elvor i vardera halvlek, där de som spelade de inledande 45 minuterna skapade en hel del chanser men inte lyckades ta tillvara på dem. I andra halvlek mot Leeds och Lyon kom i stället de avgörande målen.

Imorgon är emellertid hela styrkan med, eller i alla fall så gott som. Den enda bland de ordinarie, som vi inledningsvis räknar bort är Fred. Anledningen uppges vara personliga skäl, men brassen ansluter sannolikt till USA vid en senare tidpunkt.

Övriga som inte åkt med är Eric Bailly, Alex Telles, Teden Mengi, och Shola Shoretire. Vad gäller det två förstnämnda är det mest troliga att deras frånvaro beror på att de kommer lämna United.

Men, över till de som är med. Och låt oss konstatera att Erik ten Hag har fått förstärkningar att tillgå nu. Luke Shaw, Casemiro, Bruno Fernandes, Marcus Rashford, och så vidare. Då dessa spelare har haft en lite mer utdragen semester är gissningen att deras matchform inte är hundra. Konstigt vore det annars.

Nyckelspelare tillbaka i träning.

Det ska också nämnas att nyförvärvet André Onana kommer ansluta till laget i USA (han kanske i skrivande stund har gjort det). United meddelade på torsdagen att man gjort klart med den kamerunske målvakten från Inter. Men räkna inte med att se honom i mål imorgon.

Eftersom det fortsatt är tidigt in på försäsongen lär inte Ten Hag vilja stressa någon att komma i matchform. Det kommer successivt. Vad vi däremot kan tänkas få se är en liknande approach som i de två första matcherna, det vill säga två olika lag i vardera halvlek.

En gissning är att stommen som spelat första halvlek så här långt kommer göra så även imorgon. Till exempel vaktar nog Tom Heaton målet och har framför sig Raphaël Varane och Lisandro Martinez. Mason Mount spelar högst troligt på mittfältet tillsammans med Kobbie Mainoo, och längst fram bildar eventuellt Jadon Sancho, Antony, och Amad en trio.

Till andra halvlek ett gäng etablerade spelare, som tidigare nämnts.

Arsenal

Arsenal som klubb behöver av förklarliga skäl ingen närmare presentation, så vi går väl direkt på laget. Efter den fina föregående säsongen är det ett lag vi vet ganska väl var vi har, men som alltid under försäsong är långt ifrån allt glasklart.

Matchandet inleddes förra veckan när man kryssade, 1-1, mot tyska Nürnberg. Därefter lyfte flyget över Atlanten och väl på amerikansk mark väntade ett möte mot D.C. United i Washington. Ett möte mot Wayne Rooney, som tränar huvudstadsklubben.

Det blev en enkel match för Mikael Artetas gäng, som vann övertygande med 5-0. Nätade gjorde bland annat nyförvärvet från Chelsea Kai Havertz.

Prestigevärvningen från West Ham, nämligen Declan Rice blev inbytt i andra halvlek, tillsammans med ytterligare ett nytt ansikte i form av Jurrien Timber.

Som ni förstår har det varit lite ruljans i norra London under sommaren, men några kännbara tapp har det inte varit tal om.

I övrigt väntar matcher mot Barcelona för Arsenal i USA, innan man på hemma på Emirates tar emot AS Monaco och därefter Community Shield-möte med Manchester City.

Övrigt

Matchen spelas i East Rutherford, New Jersey, som är en del av New Yorks storstadsområde. Stadens invånarantal uppgår endast till omkring tiotusen, men om de har en maffig arena? Jo då. MetLife Stadium, eller i folkmun (?) New Meadowlands Stadium har en kapacitet på dryga åttiotusen, vilket kan förklaras av att New York Giants och New York Mets spelar sina hemmamatcher där i NFL.

Och väderleken? Uppemot 30 grader vittnar prognosen om. Sannolikt sjunker temperaturen en aning fram emot kvällen. Men räkna med varmt!

Matchinformation

Manchester United
Arsenal
Turnering: Träningsmatch
Tid: Lördagen den 22 juli 2023, 23.00
Plats: New Meadowlands Stadium, East Rutherford, New Jersey
Teve: MUTV

Manchester United

Målvakter: Bishop, Heaton, Henderson, Vítek
Försvarare: Dalot, Fernández, Lindelöf, Maguire, Martínez, Shaw, Varane, Wan-Bissaka, Williams
Mittfältare: Amad, Antony, Casemiro, Eriksen, Fernandes, Gore, Hannibal, Mainoo, McTominay, Mount, Pellistri, Sancho, Van de Beek
Anfallare: Elanga, Forson, Garnacho, Martial, Rashford
Oviss status: Henderson, Martial (matchform)
Förmodad frånvaro: Fred (personliga skäl), Malacia (skadad), Greenwood (internavstängning), Bailly, Mengi, Shoretire, Telles (inte uttagna)