Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Spelaren bekräftar
Charlie Savage lämnar United efter femton år

På lördagskvällen kommer Charlie Savage med beskedet att han lämnar Manchester United efter 15 år i klubben. Nästa destination blir Reading i League One. 

I skrivande stund har två av tre parter kommunicerat nyheten – Charlie Savage själv och Reading.

Det här markerar slutet på ett 15 år långt äventyr för Savage, som framöver kommer jaga erfarenhet i League One med Reading. Den 20-årige mittfältaren var under föregående säsong utlånad till Forest Green Rovers i samma division, men då laget åkte ur var det förmodligen inte aktuellt med en ny sejour.

Nu lämnar Savage United på permanent basis efter att framför allt ha representerat reservlaget. Det blev emellertid en tävlingsmatch i A-laget, detta mot Young Boys i Champions League säsongen 2021/22. Förra veckan gjorde han dessutom en halvlek mot Leeds United på försäsongen. Då med kaptensbindeln runt armen. En fin avslutning på karriären i United.

Savage uttrycker på sociala medier sin tacksamhet gentemot United och alla människor han stött på genom åren.

Idag markerar slutet på min tid i Manchester United. Under de senaste 15 åren har jag haft äran att kalla Manchester United mitt hem. Jag kom till klubben som femåring och lämnar som tjugoåring med en tacksamhet gentemot alla som har hjälpt mig dit jag är idag. Från materialare till kökspersonal, tränare och andra personer som stöttat mig på min resa. Tack. Ingen nämnd, ingen glömd. 

Vi tackar Charlie Savage för hans tid i United och önskar honom lycka till i Reading!