Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Grönt, vitt och rött
Manchester United lanserar bortatröjan för säsongen 2023/24

Manchester United har lanserat sitt nya bortaställ för säsongen 2023/24. Något som sticker ut med årets tröja är vertikala ränder, något som är tämligen ovanligt.

Som med hemmatröjan har bortatröjan varit känd sedan länge genom läckor på internet. I samband med att hemmatröjan läcktes i maj drabbades även bortatröjan av samma sak.

Årets bortatröja är mörkgrön i färgen, med vita vertikala ränder med smalare röda ränder inuti. Det är en unik design för United, som sällan har vertikala ränder på bortatröjorna. Men enligt United är tröjan inspirerad av klubbens tidiga historia, då United allt som oftast bar en randig bortatröja med en liknande grön färg. De röda ränderna inuti de vita symboliserar Manchesters distinkta röda tegelbyggnader och arkitektur. Medan den gröna färgen, som kallas ”nattgrön”, symboliserar Manchesters stadsliv.

Adidas summerade tröjan såhär:

Vi är väldigt exalterade över att återgå till en design som är fundamentalt kopplad till den här klubbens arv. Vertikala ränder är i Manchester Uniteds DNA, och vi hoppas att det här nya djärva utseendet talar till fansens fantasi medan de reser runt jorden och stöttar sitt lag.

Tröjan är också en del av Adidas hållbarhetsprogram, då tröjan är gjord på 100% återvunnet material.

Vi kommer få se tröjan bäras av våra spelare för första gången redan imorgon mot Wrexham i San Diego.

 

Shorts och strumpor

Shortsen i år är svarta, medan strumporna håller sig till samma mönster som tröjan.