Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Martial tillbaka / Højlund kan bli för dyr / Amrabat närmar sig

Dagens svep innehåller transfercirkus, presskonferens, resultat och comebacker. Vad mer kan man önska sig? 

Presskonferens

United skall under 24 timmar spela två matcher mitt under min skönhetssömn. Den första matchen spelas mot Wrexham 04:30 imorgon (onsdag) och den andra på torsdag 02:30 mot Real Madrid. Inför dessa matcher har ten Hag hållit presskonferens.

Ten hag fick en fråga om vilka spelare han kommer att spela mot Wrexham och om han har sett Wrexham dokumentären, han svarade “Jag har inte sett dokumentären, men jag känner till dem, vi mötte dem förra året och nu har dem gått upp. Jag har sett hur dem spelar och känner till spelarna. vi har tagit med oss U-21 laget men det kommer stärkas av andra spelare”

På en fråga gällande om det skett några framsteg i jakten på en anfallare svarade ten Hag “Ja vi har gjort framsteg när vi har honom så kommer vi berätta det”

En fråga ställdes gällande hur ten Hag anser att Jadon Sancho har tagit sig ann nummer nio rollen och han svarade “Han spelar bra i den rollen, Jadon är bäst i dem positionerna, när han kan spela centralt”.

Det dök självklart upp en del frågor gällande ägarskapet och ten Hag fick frågan om han har pratat något mer med Avram Glazer, om han skulle vilja prata mer med honom och om han pratat med Joel Glazer. Ten Hag svarade “Nej”

Skulle du vilja tala mer med dem? “När jag vill det så kan jag nå dem”

Har du så snabb kontakt med dem? “Ja”

Tror du att ni kommer ha en striker till säsongens första match? “Det jag kan säga är att vi gör allt i våran makt för att få det klart. Vi vill att det skall bli klart så snabbt som möjligt, eftersom vi måste integrera honom, in i laget, in i sättet vi spelar på”

Ten Hag fick en fråga gällande varför han valde att göra Bruno till kapten och svarade “han är en ledare som inspirerar, han har stor förståelse för spelet, han är duktig socialt, detta är varför.”

Se hela presskonferensen här 

Bøe Risa

Bøe Risa startade i Norges andra VM match som slutade 0-0 mot Schweiz. Bøe Risa spelade till den 88e minuten då hon blev utbytt. Norge ligger (till allas stora glädje) sist i sin grupp på en inspelad poäng i en grupp som består av Filippinerna (tredje plats, tre poäng), Nya Zeeland (andra plats, tre poäng) och Schweiz (första plats, fyra poäng)

 

Højlund kan bli för dyr

James Ducker rapporterar att Manchester United inte vill betala mer än 60 miljoner pund för strikern Rasmus Højlund. Detta pågrund av de finansiella reglerna som håller tillbaka sommarens transferbudget. Skulle Atalanta visa sig ovilliga att sälja för den summan håller man fortfarande andra spår såsom Randal Kolo Muani öppna. Det känns dock inte troligt att United skulle få Kolo Muani för en lägre summa än Højlund. Om båda anfallarna blir för dyra är ten Hag ett fan av Ajaxs Mohammed Kudus, således är det inte bara rena strikers som ten Hag kan tänka sig.

Vidare rapporterar Ducker att United inte är med i racet för Kylian Mbappé eller Harry Kane.

 

U-18 förlorade

Manchester Uniteds U-18 mötte under gårdagen Hertha BSC U18 lag i Super Cup NI och åkte på förlust med 1-2.  Ni som inte är bekanta med Super Cup NI behöver inte skämmas för det var inte jag heller innan jag Googlade. Super Cup NI är en prestigefull ungdomscup med en rad välrenommerade lag som deltar. I Manchester Uniteds grupp återfinns gruppledarna Hertha BSC på tre poäng, på andra plats ligger Liverpool med ett poäng, på tredje plats Valencia med en inspelad poäng och på sista plats Manchester United på noll poäng.

Det var aldrig riktigt nära för Manchester United i matchen mot Hertha då det dröjde till matchens sista spark innan Victor Musa gjorde Manchester Uniteds 1-2 mål. Två röda kort delades i slutet av matchen ut, ett till Manchester United spelaren Louis Jackson och den andra till en Hertha spelare.

 

Sofyan Amrabat närmar sig

En marockansk journalist vid namn Izem Anass rapporterade under gården att Amrabat var så gott som klar för Manchester United, en nyhet som fick stor spridning. Anass sägs vara en trovärdig källa i Marocko och Amrabats agent följer honom på Instagram. Däremot bör vi ta nyheterna med två eller kanske tillochmed tre nävar salt innan någon av de mer erfarna och trovärdiga journalisterna hoppar på tåget.

Uniteds intresse för Amrabat går dock inte att förneka men transfer kommer troligtvis vara beroende av om United lyckas sälja någon eller några mittfältare. Av mittfältarna påväg ut är Fred den som ryktas mest intensivt med en flytt till Fulham.

 

Martial tillbaka

Anthony Martial är en skadebenägen man men snart ser han ut att vara redo för spel igen efter en muskelskada som han ådrog sig i matchen mot Fulham den 28e maj.Martial skall nu återvända till full träning med laget.  Däremot skall ten Hag och läkarna ha en ovilja att stressa tillbaka spelaren till spel igen, med tanke på Martials skadehistorik.

I Martials frånvaro har Jadon Sancho startat i nummer nio positionen, en position han sett relativt mot hans tidigare insatser pigg ut i. Sanchos hittills största framgång i positionen kom i matchen mot Arsenal då han gjorde ett mål.

 

 

Res med oss till Manchester!