Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Kovár till Sparta kollapsar / Bishop i blåsväder / 40 miljoner för Scott

Tranmere Rovers v Manchester United U23: EFL Trophy

Dagens svep har lite fokus på silly season. Två av våra målvakter har omsusats av transferrykten, varav en nästan får betraktas som klar. En utav dem var dessutom inblandad i en uppmärksammad situation i natt som har rört upp känslor. Samtidigt drar hamrarna i McTominay, men klubben begär en redig summa för mittfältaren.

Kovár till Sparta osannolikt

Matej Kovár, som har fått spela en del under försäsongen, var på lån den gångna säsongen i sitt hemland. Närmare bestämt i Sparta Prag, där han var förstamålvakt när huvudstadslaget vann ligan. Sportchef Tomas Rosicky har visat intresse för ett förlängt lån, men United är osäkra på vad de ska göra med sin unga målvakt. Rapporter för en vecka sedan visade fortfarande intresse från Spartas sida, men nu har Rosicky tröttnat. Så pass trött blev han att han nu har värvat en annan målvakt på lån; Peter Vindahl från AZ Alkmaar.

”Matej tillsammans med sin agentur och Manchester United fortsätter fundera över hans framtida karriär. Vi ville att det skulle vara i Sparta, men i det här läget kan vi inte vänta längre. Sommarens höjdpunkt kommer nu för oss i form av Champions League-kval. Som jag sa på träningslägret i Österrike; om vi inte kan ta in Matej nu, så måste vi reagera efter det”, säger Rosicky.

En framtid för Kovár i Sparta Prag får därför ses som osannolik. Om det blir en annan lånedestination för Kovár i sommar återstår att se.

Ten Hag om matchen

Efter förlusten mot Wrexham i natt har Erik ten Hag delat med sig av sina tankar. Såklart var tränaren besviken.

”Vi är besvikna. Sättet vi spelade i första halvlek var lite avvikande från strukturen.”

Trots resultatet ser Ten Hag även positivt på matchen som en lärorik upplevelse för de unga spelarna. Den fysiska spelstilen som Wrexham bjöd på ansågs också vara gynnsam för spelarnas utveckling.

Trots nederlaget så ser Ten Hag positivt på upplevelsen för de unga spelarna.

”Med unga spelare måste man lära sig från sådant här och det är jag säker på att de kommer göra. Det här är hur det är i toppfotbollen. Det är definitivt fysiskt i Premier League, så våra spelare får vänja sig vid det. Du är inte med om det här i ungdomsfotboll; det här är männens fotboll och det är väldigt bra att de har den här upplevelsen. Det är negativt men du lär dig från det”.

Pressen från den stora publiken på plats i San Diego såg Ten Hag också som bränsle på elden för ungdomsspelarna.

”Det är ett läromoment och som Manchester United-spelare får du hantera det. Det är bra att vi får pressen från publiken. Du måste lära dig att ta det och gå vidare”.

Bishop närmar sig Sunderland – och ber om ursäkt

Nathan Bishop stod mellan stolparna igår mot Wrexham. Matchen slutade med att Bishop inte kommer minnas för mycket annat än en kollision med Wrexhamanfallaren Paul Mullin. Mullin var på väg att göra en mottagning på en lång boll. Bishop svarade då med att med kraft hoppa in i Mullin, som resulterade i en punkterad lunga för Mullins del, något som krävde sjukhusvård. Mirakulöst klarade sig Bishop undan en röd färg på kortet, det blev bara ett gult.

Bishop ber nu om ursäkt för händelsen. Bishop skrev ett inlägg på sociala medier där han säger:

Jag vill bara innerligt säga förlåt till Paul Mullin. En total felbedömning och en genuin olycka med ingen som helst illvilja. Önskar dig en snabb återhämtning och hoppas jag ser dig komma tillbaka och göra mål så fort som möjligt!

Matchen mot Wrexham kan också bli den sista Bishop gör i Unitedtröjan. För enligt rapporter från The Northern Echo är Sunderland och United överens om en permanent övergång för ungdomsspelaren. Bishop ska enligt rapporter kunna ansluta till Sunderland efter Uniteds match mot Borussia Dortmund i slutet av den här veckan, som är den sista matchen i Uniteds USA-turné.

Vad en transfersumma ligger på för den unga målvakten är ännu inte bekräftat. Bishop har ett år kvar på sitt kontrakt efter att ha aktiverat optionen i sitt kontrakt tidigare i sommar.

Parkinson skändar inte orden – United visar missnöje

Wrexhams tränare Phil Parkinson blev såklart tillfrågad om kollisionen mellan Bishop och Mullin, en händelse som har fullkomligt överskuggat den faktiska fotbollsmatchen. Parkinson skändade inte orden om Nathan Bishop:

”Jag är rasande, om jag ska vara ärlig. Det var ett klantigt, besinningslöst ingripande i en försäsongsmatch och jag är inte nöjd överhuvudtaget. Jag har inte träffat på målvakten och det är nog bäst om han håller sig borta från oss för tillfället för vi är inte särskilt glada”.

Enligt James Ducker på The Telegraph bubblar missnöjet i United efter Parkinsons kommentarer. Enligt Ducker så är åsikten i klubben att Parkinson onödigt förvärrar en svår situation och spär på näthat mot Bishop. United påpekar också att Bishop har bett om ursäkt och att händelsen inte var avsiktlig.

 

United öppnar för försäljning av McTominay – för 40 miljoner

Enligt The Guardian kan Scott McTominay säljas i sommar, men enbart om något lag hostar upp minst 40 miljoner pund. McTominay har nyligen ryktats till West Ham i synnerhet, som söker efter en ersättare till Declan Rice. McTominay sägs vara sugen på att förbli i United, men inser också betydelsen av speltid för att behålla sin plats i landslaget.

McTominay är uppskattad av Ten Hag dock så man vill inte släppa skotten i första hand. United är beroende av spelarförsäljningar för att skrapa ihop medel till värvningen av en anfallare. United måste även hålla sig till sin budget, som är särskilt strikt det här transferfönstret. Andra spelare som hänger löst är Harry Maguire, Fred och Donny van de Beek.

McTominay är öppen för budgivning – men för en tung summa