Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United - Real Madrid 0-2
En match som avgjordes i straffområdena, och där var spanjorerna vassare

Försäsongens femte match är avverkad och mötet med Real Madrid i Houston slutade med förlust för Uniteds del. Spanjorerna satte ledningsmålet tidigt och avgjorde i slutskedet. Däremellan var det en jämn match spelmässigt, men Uniteds bekymmer var att skapa de riktigt heta lägena.  

När lagen möttes i Detroit 2014 gjorde man det inför en rekordstor publik. 109 318 personer såg den matchen, vilket fortsatt är den största publiksiffran på en fotbollsmatch i USA. Förståeligt när världens två största lag möts.

I Houston bjöds drygt 50 000 människor på en match där United fick sämsta tänkbara start med dubbla smällar. Kobbie Mainoo utgick skadad efter bara ett par minuter och Real Madrid gjorde 1-0. Det senare går så klart att tugga i sig, men att Mainoo tvingades lämna planen haltandes var mycket tråkigt att se. Vi får hoppas att det inte är något av allvarligare karaktär. Känslan är att Erik ten Hag har stora planer för 18-åringen och därför vore det ju extra tråkigt om han blir borta en tid.

Det sista saknades

Eftersom att det framför allt är elvan som startade och spelade en timme som är av störst intresse är det enklast att summera utifrån den. Det är den som utgör någon form av helhet, medan den som avslutade snarare utgjorde delar. Gissningsvis är nattens startelva den vi kan komma att få se i premiären i augusti, möjligen med något undantag.

Matchen som sådan tillhörde i någon mån bägge lagen. United hade mycket boll men utan att för den skull skapa så många farligheter. Real Madrid satsade mer på omställningar och ett direktare spel. Ledningsmålet var om inte annat en ganska tydlig indikation på hur spanjorerna skulle komma att ta sig an matchen.

United gör det överlag bra i de två första tredjedelarna av planen och har emellanåt en del fina kombinationer, men i den sista tredjedelen har man svårt att hota. Det är lite otydligt vem eller vilka som ska göra det. Marcus Rashford blir helt isolerad längst fram och ska så klart inte spela där. Alejandro Garnacho är nog den som försöker mest, men tydligt är att argentinaren har en bit kvar till nästa steg, det vill säga att omsätta flärden i sitt spel till poängproduktion.

Alejandro Garnacho var pigg och hotade många gånger längs vänsterkanten men hade i slutänden svårt att ta sig ända fram.

Gällande Bruno Fernandes och Mason Mount borde de kanske ha växlat roll med varandra. Portugisen bör alltid spela centralt om det är möjligt, även om han oftast drar inåt i planen på ett eller annat sätt.

Kontentan blir i slutänden att United fortsatt är i stort behov av en pålitlig, central forward.

Onana ger ett bra första intryck

Som rubriken antyder var det en lovande debut från vår nye förstemålvakt. Målen är inte jättemycket att orda om, speciellt det andra.

Och i ärlighetens namn var väl inte jättemånga primärt intresserade av att se Onanas förmåga att mota bollar. Nej, snarare få en glimt av hans kvaliteter med bollen, men också hans mentalitet och karaktär. Jag tyckte själv att hela paketet fanns där. Jag kan inte erinra mig en enda gång där han slog bort en passning och det faktum att han väldigt ofta befann sig utanför sitt eget straffområde kändes också som ett bra tecken.

Onana visade upp ett helt annat målvaktsspel än det vi fick se med David De Gea. Och jo, jag har alltid gillat De Gea och den typen av målvakt som i första hand är en bollstoppare, men United var tvungna att göra sig av med honom för att kunna utvecklas och utmana de bästa lagen. I det avseendet känns Onana som en fullträff.

André Onana gör en klart godkänd debut i United, trots två insläppta mål.