Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika
Försäsongen – bästa tiden på året

Då är den igång igen – försäsongen. På senare tid har jag faktiskt lärt mig uppskatta den. Förhoppningarna är tillbaka och äntligen har vi chans på en nystart. Försäsongen har blivit bästa tiden på året. 

Manchester Uniteds A-lag har sen den 12 juli hunnit spela fyra matcher (mot Wrexham spelade inte A-laget).

Seger mot Leeds, Lyon och Arsenal – och senast förlust mot Real Madrid – vittnar om en godkänd start på säsongen.

Men ska vi dra några som helst växlar hittills? Det går åtminstone bekräfta, och diskutera, de problem som Manchester United brottats med ett bra tag.

Att Erik ten Hag är på jakt efter en anfallare är en illa dold hemlighet – och hans jaktmotiv är tydliga. Marcus Rashford är ett fullgott alternativ längst fram, men det är tydligt att vår stjärna trivs bäst till vänster. När engelsmannen spelar central anfallare behöver trion bakom också formeras om.

Vi har ibland sett Bruno Fernandes flytta ut till en kant och där får vi inte ut lika mycket av vår lagkapten. Bruno bör spela i mitten för att på så sätt kunna diktera tempot och styra anfallsspelet.

Vi är i stort behov av en högklassig anfallare. Är Rasmus Höjlund lösningen?

Jag är tveksam, men jag gillar tänket att gå efter en ung, lovande och inte färdigutvecklad spelare. Den sortens värvning är vi inte bortskämda med.

Mot Real Madrid gjorde Onana sin United-debut – och det var en klart godkänd sådan. Det var en fröjd att se en Manchester United-målvakt ha spelet med fötterna som sin främsta egenskap.

Jag försvarade David de Gea många gånger förra säsongen och hur klubben skötte hela avskedet med spanjoren tycker jag är under all form av värdighet. När ersättaren nu är på plats krävs det inte mycket av ett fotbollsöga för att konstatera att Onanas fötter kommer betyda mycket för ten Hags sätt att spela fotboll.

Vår manager har fortsatt stambytet i truppen – och jag blir glad när det ryktas att fler spelare kan var på väg bort.

Anthony Elanga har lämnat och jag ser gärna att Harry Maguire, Scott McTominay och Fred gör honom sällskap bort från Old Trafford. Det hade gynnat både spelare och klubb.

Elanga

Under den här sommaren slog det mig – för en Manchester United-supporter är försäsongen den bästa tiden på året.

Vi har inga försvarsmisstag, tveksamma laguttagningar eller missade passningar i hjärnkontoret.

Transferrykten börjar florera – det ena galnare än det andra.

Förhoppningarna är tillbaka.

”Den här säsongen kommer vi vara med och utmana på allvar”.

Njut av den här tiden, mina United-vänner!

För om några veckor har våra förhoppningar och vår framtidstro säkert blivit raserade av ett tråkigt Wolverhampton-lag.

Så brukar det tyvärr alltid vara.