Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Maguire-budet nekas / Sent fokus på Amrabat / Baskien för van de Beek

Dagens Unitedsvep kommer med allt det senaste angående transfer-nyheter kring bland annat Harry Maguire, Donny van de Beek och Sofyan Amrabat. Förutom marknadens senaste så tar vi även en titt på U18 lagets förnedrande turneringsresultat. 

Maguire-budet nekas

Det rör sig kring Harry Maguire då Manchester United har avvisat ett bud från London-klubben West Ham. Budet i fråga låg på ungefär £20m, en värdering som sägs ligga en bit under vad Manchester United vill bärja in för den förra kaptenen.

West Hams huvudtränare David Moyes ser Maguire som ett värvningsmål denna sommar efter rekordförsäljningen av Declan Rice till Arsenal. Det råder dock tveksamhet angående fortsatta bud med tanke på spelarens häftiga lön och även oklarhet om Maguires vilja till att göra flytten.

Sent fokus på Amrabat

Flera källor har rapporterat klubbens intresse för marockos VM-hjälte Sofyan Amrabat. Mittfältaren, som lirar för italienska Fiorentina, sägs vara en prioriterad värvning efter att en forward har säkrats. Manchester United är just nu i processen att värva danske Rasmus Höjlund från Atalanta, en värvning som United hoppas kunna slutföra inom kort.

United kan röra sig mot Amrabat i slutet av transferfönstret beroende på hur framgångsrikt klubben säljer under de kommande veckorna. Spelare som Harry Maguire (se första inslaget), Fred och Scott McTominay är några som just nu ryktas bort från United och kan alltså lämna innan fönstret stänger i slutet av Augusti.

Sofyan Amrabat har jobbat under Erik ten Hag förut efter deras gemensamma tid i FC Utrecht, frågan är nu om vi en återförening i Manchester denna sommar.

Baskien för van de Beek

Efter en långt ifrån lyckad tid i england så finns det nu en chans att Donny Van de Beek lämnar Manchester United. Spanska Real Sociedad har kontaktat United angående den holländske mittfältaren och förhandlar nu en lånedeal med en köpoption för runt tio miljoner euro.

Van de Beek spenderade en stor del av Erik ten Hags debutsäsong på sjukstugan och spelarens framtid i klubben ser allt annat än ljus ut då klubben verkar öppna till att göra sig av med den förra Ajax mannen.

Klausul-förhandlingar för Henderson

Dean Henderson kan vara påväg mot ännu en sejour i Nottingham Forest då klubbarna i nuläget förhandlar en affär där en framträdandeklausul i ett lån-till-köp-avtal står vid förhandlingarnas kärna.

Nottingham Forest vill se matchkravet sättas till runt 30 matcher, medans United är mer inne på att se övergången utlöst ifall det mycket lägre intervallet av två till fem matcher skulle nås.

Henderson spenderade förra säsongen utlånad till just Nottingham Forest med ådrog sig en allvarlig skada i januari. Detta sägs vara anledningen till att klubben först vill låna spelaren istället för att säkra en permanent övergång.

Emily Ramsey klar för Everton

Förra United-målvakten Emily Ramsey är klar för Everton på en gratis övergång efter att spelarens kontrakt utgått. Ramsey har tecknat ett treårs-kontrakt med Merseyside-klubben.

U18 förlorar igen

Det blev en tredje raka förlust för U18 laget efter en olycklig 2-4 förlust mot spanska Valencia. Matchen var den sista i årets upplaga av SuperCupNI. United avslutar alltså en nedslående vecka i Nordirland genom en jumbo-placering i tabellen med jobbiga noll poäng.

Res med oss till Manchester!