Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Beslut om Greenwood innan säsongen / Ten Hag missnöjd / Nytt avtal med Adidas

I dagens svep kan vi rapportera att ett beslut om Mason Greenwood kommer att komma innan säsongsstarten. Ten Hag hade mycket ris att ge efter förlusten mot Dortmund i natt, och United har tecknat ett nytt luktrativt avtal med Adidas.

Beslut om Mason Greenwood förväntas innan säsongsstart

Enligt James Ducker på The Telegraph förväntas klubbens interna utredning kring Mason Greenwood avslutas och ett beslut fattas innan säsongsstarten mot Wolves den 14:e augusti.

Greenwood har inte spelat fotboll sedan januari 2022 då anklagelser om våldtäkt och misshandel uppdagades. Åtalet mot anfallaren lades ner i februari år, varpå United startade en intern utredning om Greenwoods framtid i klubben.

Ten Hag inte nöjd efter nederlag i Vegas

Erik ten Hag hade ord och inga visor om Uniteds match mot Dortmund i natt som slutade med en 2-3 förlust. Ten Hag var särskilt missnöjd med andra halvlek:

“Första timmen var bra. Vi spelade som ett lag. Dynamiskt, bra pressning. Det var väldigt kul att se och det var det jag ville säga till laget i halvtid, men helt plötsligt gav de bort två mål, så det var redan irriterande. Men sista halvtimmen var dålig. De följde inte reglerna alls. Inte i pressen, inte i uppbyggnadsspelet och inte i anfallet. Så i slutändan var det elva individer på planen och det var inte bra alls.”

Som svar på frågan om försäsongen har varit gynnsam för spelarna:

“Jag tror det. Som jag sa till laget så tycker jag det har varit en bra turné, men man vill avsluta med en bra insats och jag ser bara 60 minuter som jag var nöjd med, dock inte med målen som vi gav bort, som var riktigt dåligt. Första målet var riktigt dåligt försvarsspel och det andra väldigt dåligt uppbyggnadsspel. Det är inte vi. Man måste bibehålla kontroll och ansvaret över bollen, och det var samma sak vid 3-2 målet. Det får inte hända och det är oförlåtligt även i en försäsongsmatch.”

Om Omari Forson, som var inblandad i gruff:

“Han gjorde en bra match. Motståndaren blir irriterad på honom, och då får han lära sig. Ta det inte i egna händer. Du kan inte döma. Du ska spela fotboll, du ska besegra din motståndare, du ska göra mål. Det är det bästa sättet att reagera.”

På frågan om spelartruppen är drabbade av trötthet och om det är en ursäkt för förlusten:

“Inga ursäkter. Vi måste prestera. Oavsett vad. Och då måste man vara hänsynslös och vinna matcher, för vi är Manchester United och supportrarna förväntar sig att vi vinner.”

Adidas och United tecknar nytt avtal

Adidas och Manchester United annonserade idag att de har förlängt sitt avtal med ytterligare 10 år. Avtalet är värt minst 900 miljoner pund. Det ursprungliga avtalet, som tecknades 2015, är värt 750 miljoner pund som var det mest dyrbara partnerskapet i fotbollshistorien när det tecknades. Det nya avtalet löper till 2035.

Andy Mittens läsvärda intervju med Ten Hag

Unitedjournalisten Andy Mitten gjorde en intervju med vår tränare inför matchen mot Dortmund. Tuffa och raka frågor ställdes om allt från Maguire, standarden i laget, nyförvärv och annat.

Leon och Riviere klev av mot Australien

I skrivande stund har matchen Kanada mot hemmanationen Australien precis spelats klart. Det blev ingen dag för Kanada att minnas, som fick släppa in fyra bollar i en 0-4 förlust.

Både Jayde Riviere och Adriana Leon startade för Kanada men båda klev av med vad som verkade vara skadekänningar. I och med förlusten mot Australien är det omöjligt för Kanada att gå vidare från sin grupp.

Torsk för U21 mot Altrincham

Uniteds U21-lag spelade igår match mot Altrincham på “bortaplan” (Altrinchams arena ligger några dryga kilometer från Carrington), en match som slutade med nederlag med 2 mål mot 0. Båda målen kom i andra halvlek.

Noterbart är att en provspelare, som enligt rapporter är Kelly N’Mai från Salford City, fick spela från start. N’Mai har tidigare i år provspelat för United, nämligen mot Leicester i maj.

Toby Collyer fick tyvärr kliva av skadad. Hansen-Aaroen fick se sig själv utbytt i halvtid för Mateo Meija, men blev inbytt igen (med nytt tröjnummer!) som ersättare för Collyer.

Premier Leagues nya kampanj

Premier League har idag annonserat en ny kampanj som kallas “Love Football. Protect The Game”. Kampanjen söker att förbättra beteendet bland spelare, tränare och andra stabsmedlemmar under en match. Bland annat ska domare få ökade rättigheter när de blir konfronterade och omringade av flera spelare, varpå minst en spelare kan få kort enligt de nya reglerna. Kampanjen innefattar också nya regler för det tekniska området för tränare och ökade finansiella straff för klubbar som inte följer reglerna.

Den nya kampanjen innebär också hårdare angrepp mot supportar som hånar fotbollstragedier, som innefattar bannlysning från framtida matcher och möjligt åtal.

 

Res med oss till Manchester!