Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Højlund i Manchester / U-19 till Kroatien / James Nolan blir proffs

I dagens svep rapporterar vi att Rasmus Højlund under dagen rest till Manchester för att genomgå sin läkarundersökning, U-19 reser till Kroatien samt att James Nolan signerat sitt första proffs kontrakt. 

England krossade Kina

Englands damer visade ingen nåd när de under eftermiddagen möte Kina. Matchen slutade hela 1-6 till England. England var totalt dominanta med sina 17 skott samt 74% bollinnehav. Även för våra röda damer gick det bra.

Katie Zelem spelade 90 minuter vilket även målvakten Mary Earps gjorde. Ella Toone hoppade in i slutet och fick spela 9 minuter. Den bästa individuella insatsen stod dock den förre United spelaren Lauren James för med två mål samt tre assist.

En riktig styrkedemostration från England som resulterade i att dem går obesegrade ur sin grupp med 9 poäng och endast ett insläppt mål.

 

U-19 åker till Kroatien

U-19 laget kommer under veckan delta i en ungdomstunering i Kroatien. I Manchester Uniteds grupp återfinns Dinamo Zagreb, AS Monaco samt Udinese. United kommer spela på torsdag mot Monaco, under fredagen väntar Udinese och under lördagen spelas den sista gruppspels matchen mot Dinamo.

Under söndagen väntar en sista match, då man möter det lag som slutat på den plats man själv slutade på fast i den andra gruppen som medverkar. I den andra gruppen återfinns Club Brügge, Feyenoord, Flamengo samt Rapid Wien.

Di’Shon Bernard bli en uggla

Di’Shon Bernard har signerat för Sheffield Wednsday, detta efter hans kontrakt med Manchester United gått ut. Mittbacken har tidigare varit utlånad från Manchester United till Salford City, Hull City och nu senast Portsmouth.

Sheffield Wednsday är nykomlingar i Championship efter att gått upp från League One. Hittills har Wednsday värvat fem spelare, varav två till är föredetta United spelare- Reece james och Ashley Fletcher. Läs mer här

Continental League Cup lottning

Det har lottats grupper till damernas continental league cup. United hamnade i en grupp bestående av  Leicester City, Everton, Manchester City och Liverpool. United går direkt till kvartsfinal om de skulle gå till Champions League, annars väntar spel i denna gruppen.

 

James Nolan signerar proffskontrakt

James Nolan har skrivit sitt första professionella kontrakt med Manchester United. Nolan är född år 2005 i Chorley, spelar som högerback och anslöt till klubben år 2022. Han har spelat 34 matcher för Manchester Uniteds ungdomslag.

Højlund reser till Manchester

Under dagen har Rasmus Højlund rest till Manchester för att genomgå sin läkarundersökning. Således bör vi inte behöva vänta allt för länge innan dansken blir presenterad. Det rapporteras även att transfern kommer kosta 75+10 miljoner euro samt att kontraktet är på fem år med ett optionsår. Højlunds lön är däremot såpass låg så att den årliga kostnaden på Højlund blir på runt 17,5 miljon euro, ungefär samma som Fred som ligger på 16,7 miljoner euro per år.