Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - RC Lens
Förberedelserna fortsätter på hemmaplan

Efter en hektisk sommarturné i staterna så är Manchester United nu tillbaka på de brittiska öarna för att spela två matcher på två dagar. En hemmamatch på Old Trafford blir det första stoppet då franska RC Lens kommer på besök i vad som blir det första mötet någonsin mellan klubbarna. Den största frågan blir såklart hur Erik ten Hag kommer att balansera truppen, med tanke på att spanska Athletic Bilbao lurar precis bakom krönet.

Manchester United

Det var “bänk-unionen” som fick spela majoriteten av matchen mot Borussia Dortmund innan de mer ordinarie pjäserna togs in efter en timmes spel. Två fina mål gjordes, men försvarsspelet höll inte och blev till slut avgörande när United förlorade sin tredje raka försäsongsmatch.

Matcher både imorgon och på söndag gör det svårt att sätta en potentiell startelva till morgondagens match, men truppen indikerar ändå att det blir ett ganska starkt lag på Old Trafford. Erik ten Hag kommer att vilja se mer från sitt försvar efter några slarviga prestationer i USA. Vi hoppas såklart att få se mer av Andre Onana mellan stolparna då laget ska vänja sig med målvaktens spel. Raphael Varane fanns inte med mot Dortmund som en säkerhetsåtgärd, med det finns nog en stor chans att fransmannen får spela mot sin moderklubb. Harry Maguire och Victor Lindelöf har mycket att bevisa inför säsongsstarten, särskilt den förstnämnde som i nuläget inte verkar finnas med i Erik ten Hags framtidsplaner.

Det förväntas även hemmadebut på Old Trafford för Mason Mount på mittfältet då engelsmannens roll ska säkras inför säsongsstarten. Det blir såklart ingen Kobbie Mainoo eller Amad då bägge spelarna drabbats av värre skador under försäsongen. Vi kan istället förvänta oss framträdanden från spelare som Casemiro, Bruno Fernandes, Scott McTominay och Christian Eriksen på mittfältspositionerna. Donny van de Beek gjorde två assists senast mot Dortmund men kanske missar matchen då han starkt ryktas bort från klubben.

Hemmadebut på Old Trafford nalkas för Mason Mount.

Offensivt så lär vi se mer av Jadon Sancho som någon slags falsk nia då skadebekymmren fortfarande spökar för Anthony Martial. Vi lär även se unga spelare som Facundo Pellistri och Omari Fonson som har fått många chanser under sommaren. Alejandro Garnacho är ju ännu en ung pjäs vi hoppas få se, men argentinaren ses som ett frågetecken efter att han missat avslutningen på USA-turnén som en försiktighetsåtgärd inför säsongen.

På listan av andra spelare som förväntas missa morgondagens match så hittar vi bland annat Fred, Tyrell Malacia och Dean Henderson.

RC Lens

Det största utropstecknet från Ligue 1 säsongen 2022/23 var inte att Paris Saint-Germain tog sin elfte ligatitel, utan det var istället RC Lens som utmanade om ligaguldet och slutade på en andraplats i ligan. Placeringen är klubbens bästa sedan deras enda ligaguld som kom 1997/98. Ligaplaceringen betyder också att klubben från norra Frankrike kommer att spela Champions League för bara tredje gången i historien.

Under försäsongen så har RC Lens hittils mött klubbar som Dijon, Wolfsburg och Torino. Klubben har fortfarande inte förlorat under sina fem försäsongsmatcher och hoppas att kunna fortsätta sin obesegrade svit mot Manchester United på Old Trafford.

På transfermarknaden så har det blivit några jobbiga förluster för klubben då lagets bäste målskytt Lois Openda värvades för en rekordsumma till tyska RB Leipzig. RC Lens blev även av med sin lagkapten Seko Fofana under sommaren då mittfältaren fullbordade en flytt till Cristiano Ronaldos klubbadress Al-Nassr.

Lens har svarat på försäljningarna med några intressanta värvningar, kanske främst franske U-21 mittfältaren Andy Diouf, som ledde sitt Basel till semi-final i Europa Conference League och utnämndes till turneringens bäste unga spelare. Andra spelare att hålla ögonen på i de guld-röda tröjorna inkluderar målvakten Brice Samba, försvarare Kevin Danso och Facundo Medina samt ytterspringaren Przemyslaw Frankowski.

Övrigt

Manchester United och RC Lens har aldrig förr möts i en match och därför så blir morgondagens mötepå Old Trafford lite extra speciellt. Klubbarna är dock inte helt utan samband, då Raphael Varane började sin framgångsrika karriär i just RC Lens. Redan då så var Varane nära en flytt till Old Trafford men det blev istället Real Madrid för mittbacken. Klubbarna kan även få mötas i gruppspelet av Champions League denna säsong då “Les Sang et Or” kvalificerade sig genom en andraplacering i Ligue 1.

En klassisk sommardag förväntas i Manchester imorgon, det vill säga lätt regn och gråa himlar. Vädret blir en skön omväxling för spelarna efter några dagar i Nevadas stekheta värme. Det är en hyfsat tidig avspark som gäller då matchen går av stapeln 12:45 lokal tid.

Matchen blir försäsongens första och ända match på Old Trafford innan laget raskt reser till Irland för söndagens möte med Athletic Bilbao. Det blir alltså förmodade hemmadebuter för både Mason Mount och Andre Onana imorgon, en bra chans för hemmapubliken att utvärdera sommarens nyförvärv.

Matchinformation

Manchester United
RC Lens
Turnering: Träningsmatch
Tid: Lördagen den 5 augusti 2023, 13.45
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Teve: MUTV

Manchester United

Målvakter: Heaton, Onana, Kovár, Vítek
Försvarare: Dalot, Evans, Fernández, Lindelöf, Maguire, Martínez, Shaw, Varane, Wan-Bissaka, Williams
Mittfältare: Amad, Antony, Casemiro, Eriksen, Fernandes, Gore, Hannibal, Mainoo, McTominay, Mount, Pellistri, Sancho, Van de Beek
Anfallare: Forson, Garnacho, Hugill, Martial, Rashford
Oviss status: Garnacho, Martial, Varane (matchform)
Förmodad frånvaro: Fred (personliga skäl), Henderson (förväntat klubbyte), Malacia (skadad), Greenwood (internavstängning), Bailly, Mengi, Shoretire (inte uttagna)
Res med oss till Manchester!