Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Rasmus Højlund presenterad som ny striker

Så var det äntligen officiellt, den unge dansken vi talat så länge om är nu officiellt klar. Rasmus Winther Højlund presenterades några minuter innan matchstart på Old Trafford idag och såg väldigt glad och nöjd ut när han vandrade ut inför alla fans och visade upp den röda tröjan. 

En oslipad diamant har han kallats.  En spelare som hyllas av många medan några förstås menar att priset, 72 miljoner pund, på den unge dansken är överskattat. Han har inte öst in mål i Atalanta men är fortfarande ung och väldigt lovande. Han har nu många blickar riktade mot sig och såklart många förväntningar som ny striker i Manchester United.

Rasmus Højlund säger:

Det är ingen hemlighet att jag har varit ett stort fan av denna klubb sedan jag var en liten grabb, och jag har drömt om att få gå ut här på Old Trafford som en spelare i Manchester United.

Jag är väldigt exalterad för denna möjlighet att göra drömmen till verkligen och fullt bestämd att betala tillbaka förtroendet som klubben har visat mig. Det är tidigt i min karriär, men jag är redo att ta det här steget och spela med en grupp av världspelare.

Allt sedan jag talades vid med tränaren, så visste jag att det blir en perfekt omgivning för min utveckling. Jag ser fram emot att få jobba med en av de bästa tränarna i världen. Under hans ledning och support är jag säker på att jag kommer att kunna uppnå stora saker tillsammans med mina lagkamrater i den här speciella klubben.

John Murtough, fotbollschef säger:

Rasmus är sannerligen en exceptionell talang. Han har tekniska och fysiska egenskaper som rankar honom bland the bästa i värden i hans åldersgrupp. Att jobba under Ten Hag och hans stab kommer att ge Rasmus den bästa plattformen för utveckling. Alla i klubben kommer att se till att han får tid och support att nå hans fulla potential.

Under sommaren har vi agerat snabbt och målmedvetet för att säkra våra primära värvningar under fönstret. Detta kommer att säkerställa att Erik och hans stab har de bästa förutsättningarna att förbereda laget och puscha dem till ytterligare framgång inför vad som komma skall under denna säsong.

 

Rasmus Højlund växte upp i Köpenhamnområdet och är skolad i klubben med samma namn. Han gjorde seniordebut under hösten 2020 i Köbenhamn, och hamnade sedan i Sturm Graz där han visade hög potential. Som vi alla vet var han förra året i Atalanta där han har blommat ut samtidigt som han blivit hyllad i den danska landslaget. Sex mål totalt har det blivit i landslagströjan hittills.

Under säsongen i Atalanta gjorde han 10 mål på 24 matcher och har även visat upp en stor bredd som anfallare. Det blir spännande att följa honom i den röda tröjan under året. När han kan göra debut är ännu oklart. Laurie Whitwell rapporterar om att Højlund har en mindre skada efter försäsongsträning med Atalanta.

Vi hälsar Rasmus Winther Højlund  varmt välkommen till Manchester United!