Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar Efter Manchester United - Athletic Bilbao 1-1
En fysisk historia rundar av försäsongen

Det regnade gula kort i en jämn och fysisk kamp i Dublin som inte bjöd på den mest iögonfallande fotbollen, men ett mål med matchens sista spark faller oss alltid i smaken om målet görs av en Unitedspelare. Därav rundas försäsongen av med två raka obesegrade. Nu nalkas fotboll på riktigt om en vecka.

Det var en första halvlek med Unitedprägel men United hade svårt att konvertera sina chanser mot ett väldigt välorganiserad baskiskt försvar. Bilbao bjöd stundvis på motstånd, främst genom målskytten Nico Williams, som lirade boll med storebror Inaki i fram. Men just idag fick den yngre brorsan största delen av strålkastarljuset, som ofta hotade med sin snabbhet och sina snabba fötter på sin kant.

Andra halvlek var mer av ett sömnpiller, där United hade det otroligt svårt att skapa något av värde framåt. Jonny Evans byttes in för Fernández och bildade världens långsammaste backpar med Maguire medan Lindelöf provade på att spela vänsterback (för första gången någonsin?), något som kanske inte borde provas igen om du frågar mig.

Försvarsmässigt skötte sig United väl, med Aaron Wan-Bissakas insats som ledstjärna. Jag vill trycka på att han var en av matchens lirare idag, tillsammans med Sancho. Nästan helt fläckfri i försvarsspelet. Dalot har mycket att leva upp till på den sidan av planen. Även Lindelöf skötte sig utan större bekymmer.

Facundo Pellistri har bidragit med en hel del bra den här försäsongen men frågan är om han inte gjorde en av sina bättre framträdanden idag. Uruguayanen bidrar såklart med sina väldigt kvicka fötter men beslutsfattandet såg bättre ut än vad den gjort tidigare. Det som det alltid har varit frågan om; slutprodukten; visade Pellistri prov på att han hade när han gav United en hypotetisk ettpoängare med matchens absolut sista spark. Troligtvis blir konkurrensen på kanterna mycket hög nästa säsong.

Pellistri fick till en riktig pärla i matchens sista sekunder.

Det var en hård kamp om bollen genom hela matchen från båda lag. 5 gula kort noterades och en utvisning på Bilbaos Paredes efter en fällning på Hannibal i friläge. Även om den allt jämt var riktig känns den kanske lite sträng i en försäsongsmatch.

Det var en ungdomlig elva som klev ut på planen, och ungdomsspelarna Dan Gore och Omari Forson har fått rejält med speltid under försäsongen. Man vill såklart vara optimistisk och även om det finns två bra fotbollsspelare där är de nog inte redo för regelbunden speltid i A-laget. Trots det gör Dan Gore sitt jobb bra (grisig innermittfältare) och Forson bidrar med snabbhet och länkspel i fram, även om han inte alltid är kvick nog i omställningarna.

Sancho på spelhumör

Jadon Sancho vaknade tydligt på rätt sida idag. Engelsmannen fick lite av en fri roll längst fram, där han var spindeln i nätet i de flesta av Uniteds anfall. Som vanligt bjöd Sancho på en del ögongodis men han slet också i pressen, var effektiv i speluppbyggnaden och i sitt passningsspel och bjöd på en hel del farliga framspelningar. Ten Hag säljer mig mer och mer på den här grejen med att Sancho ska spela falsk nia. Idag fungerade det uppenbarligen.

Som många gånger förr denna försäsong hade United svårt att konvertera sina chanser. Sancho själv hade ett gyllene läge efter bara 2 minuter som skulle slutat med ett mål men som slutade med ett riktigt tamt avslut.

Sancho imponerade stort i Dublin.

Ännu ett kostsamt misstag ledde till mål

Precis när man hade blivit bekväm i soffan och United inte bjöd Bilbao på särskilt mycket bjuder Maguire på en riktigt gräslig passning med utsidan som snabbt snappades upp. En genomskärare senare så kunde Nico Williams lirka in bollen bakom Heaton och in i nät.

Det är såklart skrämmande hur många mål United har släppt in på försäsongen som helt och hållet beror på misstag i speluppbyggnaden eller oförmåga att hantera press. Gissningsvis är det något Ten Hag fortsatt kommer reagera starkt på.

Álvaro Fernández terroriserar vänsterkanten

Álvaro Fernández hade en fullkomligt briljant första halvlek där han visade att han kan spela på båda sidor av plan, där han var helt vaken defensivt med vassa brytningar och mycket energi. Kanske blev det lite för energetiskt när han var centimeter från att orsaka en straff.

Men allra bäst var Fernández på motståndarens planhalva. Spanjoren imponerade med sin teknik, sin löpvilja och passningsspel. Han var egentligen alltid med och spelade en viktig roll i alla farliga anfall från United. Att Fernández byttes ut tidigt i andra halvlek talar för att han kan vara aktuell för speltid mot Wolverhampton. Speltiden i A-laget kommer definitivt att öka om vänsterbacken bidrar mer med sådana här insatser.

Största jublet för eftermiddagen: Ander Herrera

Ander Herrera fick kanske det största jublet när han byttes in i andra halvlek. Den före detta Unitedspelaren och fanfavoriten gjorde inte mest väsen av sig på plan men fick ett stort välkomnande av Unitedklacken. 33-åringen kommer ursprungligen från Bilbao och gissningsvis avslutar han karriären på hemmaplan.

 

Res med oss till Manchester!