Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Damlagets Manchesterderby spelas på Old Trafford

Manchester Uniteds damlag kommer för första gången spela ett derby på Old Trafford, i form av Uniteds ligamatch mot Manchester City i november. Det bekräftar United på måndagen.

Även bortaderbyt kommer att spelas på stor arena, då matchen i mars ska spelas på City of Manchester Stadium. Det blir tredje gången som United och City möts på City of Manchester Stadium.

Derbyt i november blir den femte damlagsmatchen på Old Trafford och den första mot ett av de tre etablerade storlagen i den engelska damfotbollen. Hittills har Uniteds damer idel segrar på Old Trafford, mot West Ham (två gånger), Everton och Aston Villa, med den totala målskillnaden 14-1.

Publikrekordet för Uniteds damer på Old Trafford är 30.196 åskådare, ett rekord som borde kunna krossas när det vankas derby på arenan.

Marc Skinner, huvudtränare, kommenterar:

De här matcherna representerar en av de största rivaliteterna i världsfotbollen och det är passande att båda matcherna kommer att spelas på arenor som ger fler fans möjligheten att vara på plats och stötta oss.

Som en trupp har vi visat att vi kan prestera på stora arenor, med idel segrar i våra tidigare matcher på Old Trafford och en stark insats i FA-cupfinalen mot Chelsea på Wembley i maj. Och nu har vi, givetvis, många av våra spelare som är involverade i VM.

Damfotbollen fångar återigen nationen och att spela de här matcherna på arenor som Old Trafford och [City of Manchester Stadium] kan bara addera till klubbens status och till statusen för WSL och damfotbollen i allmänhet.

Polly Bancroft, chef för damfotboll, säger:

Det här blir ännu en stor tillställning för Manchester United Women och en underbar möjlighet för våra otroliga fans att komma samman och stötta laget på Old Trafford på derbydagen.

Vi kan inte bärga oss på att få se alla heja fram oss på Theatre of Dreams och borta på [City of Manchester Stadium], i ännu en fin tillställning för damfotbollen.

Matchen på Old Trafford är för närvarande schemalagd till söndagen den 19 november, klockan 13.00. Avsparkstiden kan emellertid justeras för tevesändning.

Ytterligare matcher på klubbarnas stora arenor väntar under säsongen, då Aston Villa, Chelsea och Arsenal har meddelat att deras hemmamatcher mot United kommer att spelas på Villa Park, Stamford Bridge och Arsenal Stadium, respektive. (Detta i tillägg till Leicester City, som spelar alla sina matcher på Filbert Way.)

Av allt att döma United kommer återvända till Old Trafford för matchen mot Everton i vår. Detta framgår av Uniteds biljettförsäljning. Just den matchen är aningen märkligt vald, då den ligger samma helg som finalen i Ligacupen och därmed kommer att flyttas ifall något av lagen går dit.

Uniteds damlag, spelarna på VM-uppdrag undantaget, har idag rapporterat för försäsongsträning. Hittills har klubben emellertid inte bekräftat någon träningsmatch.