Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Amrabat + en till / McTominay och/eller Maguire? / U21 i målform

Tisdagens nyhetssvep innehåller fler uppgifter om potentiella spelare in och ut på mittfältet. Frågan är vem/vilka som blir kvar och om någon förstärkning är på väg in. United sägs ha nekat ett bud från West Ham på Scott McTominay. Harry Maguire å sin sida ska vara villig att gå till londonklubben. Avgörandet närmar sig.

I övrigt rapporterar vi om ett U21 i målform när Chester FC slogs tillbaka med 4 mål. 

Amrabat + en till

Det är bråda dagar vad gäller spelare in och ut och inte minst gäller det mittfältet. Erik ten Hag sägs prioritera en defensiv mittfältare och hetast är som vi tidigare rapporterat Sofyan Amrabat från Fiorentina. De hela sägs dock bero på vad som händer i övrigt. Fred, McTominay och Donny van de Beek är alla i blickfånget för att eventuellt lämna United inom kort.

Enligt Manchester Evening News vill Erik ten Hag också se en ny mittback. Det troliga är då kanske att Harry Maguire är på väg bort. Vi vet att det förra säsongen blev tunt när både Varane och Martínez var frånvarande på grund av skador. En sådan situation vill inte Ten Hag ha igen.

Donny van de Beeks vara eller icke-vara är också oklart. Han har sett helt ok under försäsongen men frågan är om inte nederländaren kommer att försvinna. Närmast ligger Real Sociedad som fortsätter samtalen med United. Detsamma gäller Fred, men där sägs buden vara alltför låga.

McTominay och/eller Maguire?

Den mest heta potatisen just nu är om West Ham ska lägga beslag på Scott McTominay och Harry Maguire eller åtminstone någon av dem.

Frågan är om inte West Ham måste öka sin insats lite till för att få loss någon av dem. Skada på Kobbie Mainoo kan som vi också sagt innan bidra till att Scott McTominay blir kvar. Många menar att han är viktig som backup för laget och kan ha en fin fortsatt utveckling.

Enligt de senast uppgifterna har United nekat ett bud på Scott McTominay. United vill enligt uppgift ha runt 45 miljoner euro för att släppa McTominay.

Vad som är sagt om Harry Maguire är ännu oklart. Nu nås vi dock av rapporter att Maguire själv är villig att gå till West Ham och en överenskommelse nås. Det är lite annat än vad vi hört förut och fortsättningen blir intressant att följa.

U21 i måform

U21 gjorde processen kort med Chester FC i en träningsmatch på bortaplan. United gick till en 2-0 ledning i halvtid efter mål av Shola Shoretire och Charlie McNeill, assisterad av Marc Jurado.

I andra halvlek fortatte McNeill visa framfötterna när han gjorde trean. Noam Emeran fick sedan smälla dit 4-0 i 58:e minuten. Läs mer på Uniteds officiella hemsida här.

Uppgifter om matchen kan också ses på Chesters hemsida nedan.