Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Tom Heaton blir borta några veckor

Skadorna fortsätter att förfölja målvakten Tom Heaton. På torsdagen bekräftar Manchester United att Heaton har blivit skadad på träning.

Vad för skada det rör sig om vill inte United avslöja. Men klubben rapporterar att Heaton missar premiären mot Wolves och förväntas vara otillgänglig under de första veckorna på säsongen.

Heaton var skadad i två perioder under förra säsongen och missade då nästan en tredjedel av säsongen.

Med Heaton indisponibel blir det intressant att se vem som får agera backup till André Onana den närmaste framtiden. Dean Henderson finns fortsatt i klubben men det är högst oklart om han är i speldugligt skick och allt pekar oavsett på ett klubbyte för Henderson. Den tjeckiska målvakten Matej Kovár rapporteras vara mycket nära en övergång till Bayer Leverkusen.

Bakom nämnda målvakter har United egentligen ingenting. Kovárs landsman Radek Vítek må vara mycket lovande men är bara 19 år gammal och rapporteras dessutom vara skadad medan vår tredje tjeckiska målvakt Ondrej Mastný förefaller vara på väg bort från klubben.

Elyh Harrison (17 år), Dermot Mee (20 år) och Tom Wooster (18 år) har varit med i a-lagstruppen vid något tillfälle i sommar men de är knappast redo för Premier League-spel.

Vi önskar Tom Heaton en snabb rehabilitering.