Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt
Fred lämnar för spel i Fenerbahce

Under fredagen gick Manchester United ut med att en överenskommelse är nådd med Fenerbache gällande övergången av Fred. 

Det har länge ryktas om att Frederico Rodrigues de Paula Santos, eller som vi känner honom, Fred, skall lämna klubben och nu står det alltså klart. Transfern sägs enligt Fabrizio Romano bestå av 10 miljoner euro plus 5 miljoner i bonusar (8,6 miljoner pund+ 4,3 miljoner pund).

Min personliga känsla är att det var rätt nyligen Fred anslöt till klubben, men det har redan hunnit gå 5 år sedan han anslöt den första juli 2018 från ukrainska Shaktar Donetsk för en transfersumma på 59 miljoner euro. Med inflationen inräknad hade det idag varit 70,8 miljoner euro (drygt 60 miljoner pund). Således kom Fred med stora förväntningar på sig.

Fred gjorde 213 matcher för Manchester United. De flesta i ett dysfunktionellt lag.

De flesta skulle nog säga att Fred aldrig uppfyllde dessa förväntningar då han var en del av en av de mörkaste perioder som Manchester United rent sportsligt haft i modern tid. Ingen kan dock förneka att Fred har varit en tonsättande spelare då han spelade hela 213 matcher för Manchester United.

Freds statistiskt bästa individuella säsong kom år 2021/22 säsongen då han gjorde fyra mål och fyra assist på 28 matcher i Premier League.

Vi önskar all lycka till Fred i den framtida karriären. 

Res med oss till Manchester!