Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Wolverhampton Wanderers
Premiären blir en straffspark mot ett lag i kris

Då är det dags igen, en ny Premier League säsong har dragit igång och förväntningarna på sin klubb är som alltid lite högre än vad de kanske borde vara. Förra säsongen så fick Erik ten Hag en mardrömsstart på sin Unitedkarriär genom att förlora de två första matcherna, denna säsong så BÖR det bli full pott från de tre första matcherna. Sanningen är att vi har en straffspark i premiären, hemmaplan mot ett lag i kris.

Manchester United

Denna säsong så kommer vi att få vänja oss vid ett nytt Manchester United då Erik ten Hag kommer att fortsätta sitt arbete att införa sin taktiska ide till fullo. Målvaktsbytet från den defensive David de Gea till den totala libero-keepern Andre Onana kommer att bidra till stor förändring i sättet som vi spelar boll. Förra säsongen så var försvarsspelet den stora styrkan men på den andra sidan av planen så gick det betydligt trögare och hade inte Marcus Rashford hittat superform så hade vi ännu en gång haft fotboll på torsdagar att se fram emot. Hur ska offensiven se bättre ut när vi inte har tillgång till en ny reputabel anfallare? Allt kommer att börja från Andre Onana mellan stolparna.

Det blir ett helt nytt Manchester United med Andre Onana 

Onanas ankomst betyder också den moderna fotbollens ankomst till Old Trafford och så länge våra försvarare inte lägger galna felpassningar rakt till motståndaren som leder till öppna mål, så borde det funka ganska bra. Framför Onana så kommer vi att ställa upp med vad som faktiskt var hela Premier Leagues bästa försvar förra säsongen. Raphael Varane och Lisandro Martinez bildade ett fenomenalt mittlås medans Luke Shaw gjorde en av sina bästa säsongen på vänstersidan. Lyxproblemet kvarstår på högerbackspositionen där vi har två spelare som utmärkte sig på varsin halva av 22/23 men imorgon kväll så ser jag nog Diogo Dalot få starta då vi möter ett defensivt Wolves och offensiva spelet blir nyckeln.

Mittfältet blir intressant att skåda då det stora nya namnet Mason Mount ska passas in brevid Casemiro och Bruno Fernandes. Detta bör faktiskt bli en ganska perfekt match för Mount så hans kreativa spel blir viktigt för chansskapandet, en superchans för den förra Chelsea spelaren att imponera på Old Trafford-publiken. Mittfältsduon av Mount och Bruno Fernandes kommer kanske inte att funka på Anfield eller Etihad, men på hemmaplan mot ett lag som Wolves så bör det funka väldigt väl.

Det stora nyförvärvet Rasmus Højlund kommer tyvärr inte vara tillgänglig för spel förens om några veckor så tills dess blir det nog Marcus Rashford som får spela forward, hans styrka att sätta bollen i nätet gör honom till ett bra alternativ på positionen. Det blir mer problem ifall Rashford skulle bli ej tillgänglig av någon anledning. Jadon Sancho fick testa på rollen som falsk nia under försäsongen men jag tror inte att Ten Hag är supertaggad på att använda honom där nu där det är allvar som gäller.

Någon som jag själv är väldigt taggad att se imorgon är Alejandro Garnacho, som bör starta till vänster. Argentinaren slog igenom under den förra säsongen och har fortsatt sett väldigt spännande ut under försäsongen. Vi vet fortfarande inte vad Garnachos tak är som spelare men med mycket speltid så kommer han ta fortsatta kliv med sin enorma snabbhet och teknik. Vi har även de förmågorna på högerkanten där Antony kommer att vilja bygga på sin blandade första säsong i England. Många vill se Antony gå mer åt vänster för att inte bli så förutsägbar men jag vill bara se brassen träffa målet lite oftare när han viker in på sin vänsterfot, gör han det så kommer han att bli ett mycket farligare vapen i Ten Hags låda.

Möjlig startelva:

Wolves

Wolverhampon sommaren 2023 är en klubb i kris då huvudtränaren Julen Lopetegui sparkades för mindre än en vecka sedan och då många viktiga spelare har lämnat klubben. Under Lopetegui så klarade Wolves kontraktet förra säsongen efter en väldigt stark hemmaform som såg laget plocka in många viktiga poäng, något som var sämre var bortaformen som rankades bland ligans absolut sämsta. Sommaren har som sagt inte varit snäll med vargarna då viktiga spelare som Joao Moutinho, Raul Jimenez, Nathan Collins och främst Ruben Neves alla lämnat klubben. Efter sparkningen av Lopetegui så ska nu förra Bournemouth-tränaren Gary O´Neill lyckas rädda upp laget, en resa som startar på Old Trafford.

Som skrivet ovan så låter det inte bra för Wolverhampton, men klubben från West Midlands har fortfarande många bra spelare som kommer att bli viktiga för lagets överlevnad denna säsong. Jose Sa har stått för några imponerade prestationen sedan har anlände från Olympiacos för två år sedan. Framför Sa så bildar Max Kilman och Craig Dawson en stabil försvarsgrund som kommer att bli lagets viktigaste på Old Trafford. Unge Hugo Bueno slog sig in i laget förra säsongen och lär starta som vänsterback medans den mer rutinerade Nelson Semedo kommer att få hantera Alejandro Garnacho från sin högerbacksposition.

Mittfältet denna säsong kommer som sagt att sakna den portugisiska duon av Joao Moutinho och Ruben Neves, två spelare som båda förr har nätat mot just United. Istället så kommer spelare som Mario Lemina, den talangfulle Matheus Nunes och den unge Joe Hodge få kämpa mot Casemiro och Mason Mount på mittfältet. Framåt så är laget fortfarande ganska starkt då vi hittar spelare som Pedro Neto, Pablo Sarabia och Matheus Cunha i offensiven. Morgondagens match på Old Trafford kommer främst att handla om försvarsspel för Wolves men när tillfälle ges så är laget inte alls ofarligt och har kvaliten för att göra mål.

Möjlig startelva:

Historik

Förra säsongen så gick Manchester United vinnande ur båda mötena mot Wolverhampton där matchen på Old Trafford slutade 2-0.

Det första mötet mellan laget i Premier League tog plats den 27:e augusti 2003, en match som United vann med 1-0.

Visste ni att…

 • Spelare som representerat båda lagen i klubbsammanhang inkluderar Denis Irwin, Paul Ince och Darren Ferguson.
 • Wolves har sedan den 9:e februari 1980 vunnit hela två matcher på Old Trafford.

Matchinformation

Manchester United
Wolves
Turnering: Premier League, omgång 1
Tid: Måndagen den 14 augusti 2023, 21.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Simon Hooper
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Højlund (rygg, eventuellt 3 september)
 • Henderson (skadad, inget datum)
 • Malacia (skadad, inget datum)
 • Heaton (skadad, inget datum)
 • Fred (förväntat klubbyte)
 • Amad (knä, inget datum)
 • Mainoo (fotled, eventuellt oktober)
 • Bailly (oklar status)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Maguire (förväntat klubbyte, liten chans)
 • McTominay (oklar status, stor chans)
 • Martial (hamstring)
FORM
V22/7ArsenalNTR2-0VS
F26/7WrexhamNTR1-3
F27/7Real MadridNTR0-2
F31/7DortmundNTR2-3
V5/8RC LensHTR3-1
O6/8Ath BilbaoNTR1-1

Wolves

Skador och avstängningar:

 • Ingen bekräftad frånvaro.
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
V12/7FarenseBTR1-0
F19/7BlackpoolHTR2-0
F25/7PortoNTR1-0
V29/7CelticNTR1-1
O2/8LutonHTR0-0
F5/8RennesHTR3-1

United mot Wolves

Totalt:11154-20-37185-151
Hemma:5335-8-10100-51
Premier League:1811-3-427-11
SENASTE MÖTENA
V2021-08-29BPL1-0
F2022-01-03HPL0-1
V2022-12-31BPL1-0
V2023-05-13HPL2-0
SENASTE HEMMAMATCHER
O2020-02-01HPL0-0
V2020-12-29HPL1-0
F2022-01-03HPL0-1
V2023-05-13HPL2-0