Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Transferrykten i bägge lagen / England tuffar på / Fred säger adjö

Ett sent söndagssvep serveras här. Det blir bland annat transferrykten, lite engelskt VM-fokus samt en hälsning från Fred. 

Vi noterar även att U18 vann sin ligapremiär med stora siffror mot Middlesbrough.

Unitedspelare till semifinal

England gnetar på i världsmästerskapet nere i Australien och besegrade i lördags Colombia med 2-1.

Unitedspelarna Mary Earps och Ella Toone fanns med från start och spelade bägge hela matchen. Katie Zelem fick dock se hela matchen från bänken.

Det stod 1-1 fram till dryga timmen spelad, men då klev den före detta Unitedforwarden Alessia Russo fram och gjorde det avgörande målet.

I semifinal väntar nu värdnationen Australien på onsdag.

Juniorerna övertygade i premiären

Uniteds U18-lag reste norröver för möte med Middlesbrough i ligapremiären och såg till att det blev en ensidig historia.

4-0 skrevs slutresultatet till efter att samtliga mål fallit i första halvlek. James Nolan satte 1-0 på straff efter bara fem minuters spel och ledningen utökades en kvart senare av Reece Munro.

Ethan Williams drog strax innan paus till med ett kanonskott som innebar 3-0 och bara minuter därpå skulle backkollegan till Munro, Louis Jackson kliva fram och sätta 4-0 efter en hörna.

Andra halvlek var en ensidig och tämligen avslagen historia, där det var United som var närmare att utöka ledningen snarare än hemmalaget att komma ikapp.

Förstärkning i både herr- och damlag?

Pavard öppen för United

Bayern Münchens franske ytterback Benjamin Pavard ser ut att vara på väg bort från den tyska storklubben och en möjlig destination uppges vara Old Trafford.

Ett bud från United på fransmannen rapporteras ha inkommit, enligt tyska Sky. Det ska emellertid ha nobbats, men Pavard uppges vara öppen för en flytt till United och det skrivs till och med om en muntlig överenskommelse.

Brasilianska kan förstärka

Enligt en källa nära Uniteds damlag ska den brasilianska forwarden Kerolin vara på väg till klubben.

23-åringen huserar idag i North Carolina Courage i den amerikanska högstaligan och har dessutom 35 A-landskamper med Brasilien på sitt CV.

Uppgifterna vi har just nu gör gällande att klubbarna har kommit överens om en övergångssumma för Kerolin.

Utöver det ryktas det även om Thembi Kgatlana i Racing Louisville samt Barcelonas Geyse Ferreira.

Fred säger adjö

Fred har som bekant gjort sitt i United och vi tappar därmed en profil i truppen. Brassen har visserligen blandat och gett som spelare, men som karaktär och människa verkar det bara finnas gott att säga om honom.

Nästa anhalt blir Turkiet och Fenerbahce, vilket helt och fullt bekräftades av United på söndagen.

På sina sociala medier tackar Fred för de fem åren på Old Trafford. Och vi tackar dig, Fred.

“You can’t spell Fred without red.”

Res med oss till Manchester!