Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Andra delen av Ten Hags presskonferens
Henderson, Maguire och Højlund på tapeten

Erik Ten Hag höll i fredags en presskonferens inför matchen mot Wolves imorgon kväll. Den andra delen av den offentliggjordes idag.

Det blev mindre om matchen och mer om vilka som spelar i klubben i sinom framtid, där frågor ställdes om bland annat Dean Henderson och Harry Maguire. Framtida planer på transfermarknaden och funderingar kring vår nya danska anfallare togs även upp.

Hela konferensen finns att ta del av på MUTV.

På frågan om hur Ten Hag själv reflekterar över året som har gått säger han att det hade varit svårt att tänka sig för ett år sen vart vi befinner oss nu, med en tredje plats och en FA Cup-final i bagaget. Såklart önskades en till trofé, men laget visade att de kunde slå väldigt bra lag, att en bra grund är lagd och att fokuset nu är att arbeta med rätt plan för att leverera jämnare prestationer.

Henderson med i planerna?

Kan Henderson vara aktuell för spel efter skadan på Heaton? Ten Hag svarade att Henderson alltid har funnits ”i hans tankar”. Ten Hag anser vidare att målvaktsgruppen är stark med Onana, Heaton och Henderson.

Fler värvningar i sommar?

En journalist frågade om Ten Hag är intresserad av fler värvningar i sommar, varpå han svarade att frågan kunde ha ställts till vilken tränare som helst och alla hade svarat ”såklart jag vill ha mer”. Men istället för tillskott värderar Ten Hag lagets mentalitet högre, och att det maximala ska begäras av alla spelare. ”Ingen situation är perfekt, men man kan åtminstone jobba hårdare åt att skapa en så perfekt situation som möjligt”, säger Ten Hag.

På frågan om Ten Hag själv är nöjd med investeringarna som har gjorts i klubben svarar han positivt. Samtidigt trycker han på den jämna spelplanen i hela ligan där ett flertal lag har gjort betydande investeringar som har höjt konkurrensen i ligan. Trots det är vår tränare självsäker med truppen han har till hands.

Maguires framtid i klubben

Maguire tillkännagavs som tillgänglig i fredagens presskonferens, och en journalist ställde en följdfråga om huruvida Maguire kommer stanna i laget eller inte och vad som är det bästa scenariot för honom. Vad som följde kan ses som en bekräftelse att Maguires framtid kanske ändå ligger i Manchester. Det kan också vara försiktighet från Ten Hags sida innan en affär för mittbacken är klappad och klar.

”Jag kanske upprepar mig men vi har inte en trupp med 11 spelare. Förra året bevisade det definitivt. Vi behöver alla spelare. Vi behöver alla spelare. Vi behöver spelare på hög nivå som inte startar. Intern konkurrens är viktigt, alla behöver slåss om sin plats. Ingen kan spela alla matcher. Du behöver visa vem är bäst med dina prestationer”.

”Han behöver slåss för sin plats. Han har förmågan att vara en mittback i toppklass. Den bästa för England, så han kan också vara den bästa för oss. När han saknar självförtroende att slåss för sin plats får han gå. Han får göra ett val. Men jag är nöjd med honom”.

Rasmus Højlund och hans matchform

Vår tränare skyndar inte på processen bakom Højlunds rehabilitering och känner sig ändå säker tills vidare med spelarna han har att tillgå i anfallet. Det tar den tid det tar och det handlar om att nyförvärvet är på rätt nivå, blir integrerad in i laget, tränar och sedan spelar i matcher. ”Det handlar inte om att vinna nu, det handlar om att vinna i det långa loppet”.

På frågan om vår nya danska anfallare kommer passa in i Premier League svarade Ten Hag att det var just därför de valde honom. Højlund besitter potentialen, fysiken, farten, karaktären, och hungern och drivet som krävs. Hans ålder passar också bra in på profilen som söktes av Ten Hag och hans stab på jakten efter en anfallare. Självsäkerheten är namnet när Ten Hag summerar Rasmus Højlund, men tid behövs för integrering in i laget och han är ännu inte tillgänglig.

En journalist undrade om det är frustrerande att när Ten Hag äntligen får sin anfallsvärvning så är han skadad. Kokar det ner till dålig planering eller ren otur?

Enligt vår tränare har det inget med planeringen att göra. Holländaren är enligt egen utsago lugn som en filbunke och ser över alternativ längst fram; både Sancho och Rashford sågs som rimliga alternativ. Martial sägs enligt Ten Hag vara ”tillgänglig”, som bådar gott för fransmannens rehabilitering från sin lårskada.