Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt
Geyse klar för Manchester United

Manchester United har idag bekräftat att klubben värvar den brasilianska landslagsanfallaren Geyse från Barcelona. Enligt uppgifter blir Geyse damlagets dyraste värvning hittills.

Kontraktslängden bekräftas inte men rapporteras vara 2+1 år. Övergångssumman rapporteras vara värd 300.000 euro (256.000 pund), klausuler inkluderade. Detta enligt den spanska journalisten Maria Tikas. Det är långt mer än United betalade för tidigare rekordvärvningen Lisa Naalsund (160.000 pund).

Geyse – som jag förstår det ska namnet uttalas ungefär jäj-si (eller som artisten Jay-Z) – kommer närmast från Barcelona. Där var hon på gränsen till ordinarie, i ett lag som förra säsongen vann spanska ligan och Champions League.

Uppdatering: Hennes namn ska snarare uttalas som jäjs.

Hennes fullständiga namn är Geyse da Silva Ferreira och hon föddes i Maragogi, Alagoas våren 1998. Efter ungdomsspel för mindre klubbar inledde hon seniorkarriären i Centro Olímpico och hon representerade därefter Corinthians innan hon 2017 flyttade till Spanien för spel i Madrid CFF. Karriären fortsatte sedan i Benfica, där hon vann andradivisionen och portugisiska cupen. Hon sköt 49 mål på 30 ligamatcher på en och en halv säsong i Portugal innan hon återvände till Madrid CFF. Säsongen 2021/22 var hon delad etta i den spanska skytteligan, med 20 fullträffar. Därefter värvades hon av Barcelona.

Geyse var framgångsrik i de brasilianska ungdomslandslagen och hon utsågs till turneringens bästa spelare när Brasilien vann sydamerikanska U20-mästerskapet 2018. Då gjorde hon tolv mål på sju matcher, varav åtta på tre matcher i slutspelsfasen (som avgjordes i form av gruppspel).

Hon debuterade i a-landslaget hösten 2017. Hon har därefter representerat Brasilien i OS, två VM och förra året hjälpte hon sitt land att vinna Copa América Femenina.

Geyse säger:

Jag är väldigt glad att vara här. Att skriva på för United har varit en speciell dag för mig och min familj. Jag är väldigt tacksam för den här möjligheten och tackar alla för att den blev av.

Marc Skinner, huvudtränare, säger:

Geyse är en bevisad vinnare på de högsta nivåerna. Hon har vunnit både inhemska och internationella titlar och hennes vinnarmentalitet är en viktig addition till vårt lag, inför en hektisk säsong över flera viktiga turneringar. Vi är jätteglada att välkomna Geyse till vår Manchester United-familj och vi kan inte bärga oss att få se henne göra våra underbara fans uppspelta.

Polly Bancroft, chef för damfotboll, säger:

Vi är jätteglada att säkra Geyses signatur och vi är säkra på att hon kommer att hjälpa till att ta vår spelartrupp till en ny nivå. Hennes historia av att vinna är odiskutabel och vi är uppspelta över att få se henne blomstra här i Manchester United.

Geyse kommer i Manchester United spela i tröjnummer 23. Detta lämnades vakant då Alessia Russo flyttade till Arsenal. För United förefaller värvningen av Geyse innebära en uppgradering på anfallssidan. Vi kan slå fast att Geyse är den största värvningen som Manchester United har gjort på damsidan.

Välkommen till Manchester United, Geyse!

Res med oss till Manchester!