Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Tottenham Hotspur - Manchester United 2-0
En katastrof-halvlek leder till förlust i London

Mot ett tumult Wolverhampton så kom vi undan efter en dålig prestation men sånt funkar inte mot ett bättre lag. Vi reste till London med tre tunga poäng i ryggen och matchstarten på Tottenham Stadium såg väldigt lovande ut. Efter en första halvlek där vi spelar stundtals bra fotboll och borde gjort mål så är det istället Spurs som öppnar målskyttet tidigt i andra halvlek, efter det så kom vi aldrig tillbaka och lämnar huvudstaden med ännu en icke godkänd insats som vi denna gång fick betala för.

Efter en premiär som inte direkt satte något lugnt i United-lägret så åkte vi till London för att plocka hem tre poäng mot ett Tottenham lag i förändring. Det var dock ett självsäkert Manchester United som klev ut på pampiga Tottenham Stadium och presspelet funkade direkt bättre än mot Wolves i måndags. Anfallsspelet såg också bättre ut då den direkta matchbilden passade den snabba offensiven som Ten Hag har byggt. Vi trodde att det skulle bli utdelning på anfallen då Alejandro Garnacho sköt en boll som styrdes undan av Pedro Porros utsträckta arm men den engelska domarkåren fortsätter att trolla med sina beslut. Vi borde dock även spräckt nollan utan domarens hjälp, då Bruno Fernandes misslyckades totalt med en helt fri nick i straffområdet.

Hemmalaget var inte helt ofarliga själva och kom närmast mot slutet av halvleken då högerback/målvakt Pedro Porro dunkade en boll i ribban. Spelsekvensen precis efter resulterade i ännu en ramträff och United fick pusta ut lite in i halvleksvilan.

Spurs kom nära i slutet av första halvleken, men i början av andra så blev det utdelning då Pape Matar Sarr satte sitt första Premier League mål för att ge hemmalaget ledningen. Antony kom nära att radera mardrömsstarten då han skruvade en boll i stolpen strax efter ledningsmålet. Nya Tottenham målvakten Guglielmo Vicario fick även presentera sig för hemmafansen med en mycket fin räddning på en Casemiro-nick.

Efter en positiv Tottenham start på halvleken så hittar inte United tillbaka till det spelet som faktiskt såg ganska bra ut i den första halvleken och med publiken i ryggen så kan Spurs hantera matchbilden utan problem. Erik ten Hag försöker att förändra offensiven med några byten men ingen effekt ges och med några få minuter kvar på klockan så gör Lisandro Martinez ett snöpligt självmål som kraftigt krymper chanserna för en United-comeback.

Det blir tillslut Tottenham som lämnar stadion med tre poäng efter att ha växlat upp rejält i den andra halvleken, något som Manchester United tydligen inte kunde hantera.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Andre Onana: 6,5

Vi kan konstatera att vi åskådare kommer att drabbas av mild panik ganska många gånger denna säsong när Andre Onana tar sina räder upp i planen. Onana gör en mycket fin första halvlek där han står för fina räddningar och mycket bra passningsspel. Han kan inte riktigt göra någoting åt någon av målen heller. Definitivt godkänt för vår nya sweeper keeper.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Utbytt 66. Han gör det som vanligt bra i det defensiva spelet och stod för en bra brytning i den andra halvleken. Står inte ut offensivt men det är inte så lätt med tanke på dagens spel.

Raphael Varane: 6,5

Ännu en bra insats av Varane som dominerar i luftrummet och tar inte många felkliv under matchens gång.

Lisandro Martinez: 5,5

Strular till det rejält vid 2-0 målet men gör annars en okej match. Det var dock tydligt vem vår bäste mittback var idag och det var inte argentinaren. Han har inte riktigt hittat den där toppformen ännu.

Luke Shaw: 6,5

Gör det bra i första halvlek där han får ta en mycket högre utgångsposition och stod för ett riktigt fint inlägg där vi borde göra mål. Han står även för en superblock på Heung-Min Son. han går ner sig i den andra halvleken likt många andra.

Casemiro: 5,5

Likt Wolves-matchen så blir Casemiro ganska översprungen på mittfältet. Han har inte riktigt återfått matchformen än och verkar ha det lite svårt med positionspelet.

Mason Mount: 4,5

Utbytt 85. Mason Mount gör ingen dålig första halvlek då han springer runt på mittfältet men engelsmannen försvinner helt i matchens andra halva och lyckas inte påverka spelet alls varken offensivt eller defensivt. Han ser vilsen ut på planen.

Vi hänger helt enkelt inte med på mittfältet

Bruno Fernandes: 4,5

Han ser bra ut i första halvlek men missar en jättechans som bara måste bli mål med huvudet. Den andra halvleken blir en att glömma även för Bruno Fernandes.

Antony: 4

Utbytt 66. Brassen har faktiskt knappt ett enda rätt idag i huvudstaden och många felbeslut tas. Han lyckas knappt med en enda dribbling och varje avslut flyger ut i läktaren. Det var inte kul att se Antony spela fotboll ikväll.

Alejandro Garnacho: 5

Utbytt 66. Garnacho får många chanser att utmana Tottenhams backlinje men lyckas inte med slutprodukten. Han ska ha med sig en straff efter ett avslut styr på Spurs-försvararen men annars så blev det inte mycket utfört på vänsterkanten för unge Garnacho.

Marcus Rashford: 5,5

Utbytt 85. Han spelar tyvärr helt ur position och men han lyckas ändå hota mest med sina snabba fötter och rappa steg.

Diogo Dalot: 5,5

Inbytt 66. Han kommer in för att leverera offensivt men lyckas inte påverka matchbilden.

Christian Eriksen: 6

Inbytt 66. Kommer in och saktar ner spelet lite vilket var trevligt men annars ganska anonym.

Jadon Sancho: 5,5

Inbytt 66. Lyckas inte skaka upp försvaret med sin flärd och tar några felbeslut i offensiv tredjedel.

Facundo Pellistri: n/a

Inbytt 85. Spelade för kort tid för att betygsättas

Anthony Martial: n/a

Inbytt 85. Spelade för kort tid för att betygsättas

Erik ten Hag: 4

En av Erik ten Hags sämsta prestationer som huvudtränare för Manchester United. Bytena kommer för sent och det nya mittfältet funkar inte alls. Tappar helt den andra halvleken taktiskt.

Ingen rolig dag på kontoret för Erik ten Hag