Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Emma Watson klar för Manchester United

Manchester United har på fredagen bekräftat värvningen av den skotska landslagsanfallaren Emma Watson. Hon kommer närmast från Glasgow Rangers och ansluter på fri transfer.

Värvningen var en illa dold hemlighet. Watson har faktiskt redan tränat med laget en tid och hon har synts till på träningsbilder. Någon information  om kontraktets längd får vi inte, vilket tyvärr tycks vara standard för damlaget numer.

Den är en ung anfallare som ansluter till United. Watson föddes i Edinburgh i januari 2006 och är alltså bara 17 år gammal. I relation till åldern är hon mycket erfaren. Redan vid 15 års ålder gjorde hon a-lagsdebut för Rangers, som hon kom till vid elva års ålder. Dessförinnan hade hon spelat för Boroughmuir Thistle hemma i Edinburgh.

Under debutsäsongen i Rangers blev det 2 mål på 17 framträdanden. Då blev Rangers skotska mästare och bröt därmed Glasgow Citys svit på 14 raka ligatitlar.

Watson följde upp det med 6 mål, varav ett i Champions League-kvalet, på 36 matcher (majoriteten som inhoppare) förra säsongen. Hon var inhoppare när Rangers besegrade Hibernian i den skotska ligacupfinalen. (Som jämförelse kan nämnas att United förra säsongen spelade 31 matcher.)

I våras fick Watson debutera i a-landslaget, i en 1-0-seger mot Australien. Några dagar därefter gjorde hon sina två första landslagsmål, då Costa Rica besegrades med 4-0. I somras blev det två landskamper till och hon bidrog då med ett mål och två assists.

Emma Watson säger:

Jag är verkligen jätteglad att skriva på för Manchester United. Det är en jättestor klubb med massor av historia och jag kan inte bärga mig för att få komma igång.

Jag är verkligen uppspelt av att få lära mig av och spela tillsammans med några fantastiska spelare. Jag kommer att ge allt för det här laget och jag ser fram emot att dra på mig den röda tröjan.

Marc Skinner, huvudtränare, säger:

Emma är en extremt spännande ung talang som kommer att addera entusiasm och energi till vår trupp. Emma spelar med mognad bortom sin ålder och kommer till Manchester med landslags- och Champions League-erfarenhet.

Vi ser fram emot att bevittna Emma fortsätta sin utveckling i vårt lag under de kommande säsongerna.

Polly Bancroft, chef för damfotboll, säger:

Emma är en spelare som vi har haft koll på en längre tid och vi är jätteglada att säkra hennes signatur. Emma har redan en imponerande erfarenhet för en så ung spelare, och vi är uppspelta över att få se henne fortsätta utvecklas i vår trupp.

Det blir intressant att se vad Uniteds omedelbara plan för Watson är. Vi skulle kanske kunna jämföra med Grace Clinton, som anslöt för ett år sedan. Hon spelade inte en enda minut för United förra hösten och lämnade därefter på lån (Bristol City) och hon har nu lämnat på lån (Tottenham) igen. I våras anslöt den unga försvararen Evie Rabjohn och känslan är att hon kommer gå i samma fotspår. Är planen likadan för Watson eller ser United att hon redan nu ska kunna bidra i a-laget? För i jämförelse Clinton och Rabjohn är Watson längre kommen i karriären, även om hon är klart yngst av de tre.

Välkommen till Manchester United, Emma Watson!