Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Rashford årets spelare / Amrabat på lån / Cucurella närmar sig

Dagens Unitedsvep är ett av de maffigaste vi levererat på lång tid. Vi rapporterar om allt från Silly till vilka som har tagits ut till sina respektive landslag inför det stundande uppehållet. 

Mengi kan säljas

Ryan Taylor rapporterar att Luton närmar sig en transfer av Manchester Uniteds Teden Mengi. Mengi är född år 2002, spelar som mittback och har gjort två senior matcher för Manchester United.  Han har tidigare varit utlånad till Birmingham City samt Derby.

United vill låna Amrabat

David Ornstein rapporterar att Manchester United vill låna in Sofyan Amrabat för att kunna gå runt sina finansiella problem relaterade till Financial Fair Play. Marockanen sägs vara Manchester Uniteds prioriterade mål på mittfältet och det är oklart om Fiorentina skulle vara villiga att gå med på ett lån.  Det skall dock tas i beaktning att Marockanen just nu träningsvägrar.

 

Victor Nilsson-Lindelöf uttagen

Victor Nilsson-Lindelöf är uttagen till Sveriges EM-kval matcher mot Österrike och Estland. Sverige befinner sig för närvarande på en tredje placering och en EM-plats känns allt mer svåråtkomlig.

 

Van de Beek kan lånas ut

Det verkar allt mer troligt att Donny van de Beek kommer att lånas ut. Santi Aouna rapporterar att Manchester United nu har kommit överens med Loritens om ett låneavtal som sträcker sig säsongen ut. Det finns dock ingen överenskommelse gällande de personliga detaljerna. Van de Beek har hittills gjort 60 matcher för Manchester United och missade stora delar av förra säsongen pågrund av en skada.

Årets lag

Tre spelare som under den gånga säsongen spelade för MAnchester United har blivit uttagna i årets lag av Professional Footballers’ Association. Dessa tre är Mary Earps, Ona Batlle samt Maya LeTissier.

 

Evans uttagen

Jonny Evans som har haft ett korttidskontrakt med Manchester United har under en tid ryktads närma sig ett kontraktserbjudande av United. Nu står det klart att den erfarna försvaren är uttagen till Nordirlands landslagstrupp.

 

United intresserade av Hinata Miyazawa

ATA skriver att Manchester United försöker hinna före Liverpool till Japans världscups stjärna Hinata Miyazawa signatur. Liverpool sägs ha haft ett långtgående intresse av spelaren men att 23-åringen nu ser ut att närma sig Manchester United. Den japanska mittfältaren spelar för närvarande i Mynavi Sendai Ladies. Vidare har Rich Laverty rapporterat att affären nu är trolig att bli av.

Højlund och Eriksen uttagna

Christian Eriksen och Rasmus Højlund har blivit uttagna till Danmarks landslagstrupp. Det mest signifikanta med denna nyheten är att det bör innebära att Højlund snart är tillbaka i fullt spel. Något som vi tidigare fått indikationer på och vi bör förvänta oss att få se dansken i spel för första gången till helgen.

Dean Henderson går till Crystal Palace

Det sägs endast vara en tidsfråga innan Dean Henderson presenteras som ny målvakt hos Crystal Palace. I en övergång som sägs inbringa Manchester United 20 miljoner pund. Samtidigt skall United vara när att göra klart med den turkiska målvakten Altay Bayindir för en summa på runt 4.3 miljoner pund.

 

Kontakt med en till dansk

Under gårdagen inkom uppgifter gällande att Manchester United skall ha tagit kontakt med Tottenham Hotspur gällande mittfältaren Pierre-Emile Højbjerg. Spurs sägs kunna tänka sig att förhandla om en övergång. Samtidigt håller United sina möjligheter med andra mittfältare öppna och både Sofyan Amrabat och Ryan Gravenberch sägs fortfarande finnas med på listan.

 

Trippla vinnare

Under gårdagen hölls “PFA Awards”, PFA står för Proffesional Footballer Association. Ett pris är att fansen själva får rösta fram sina favoriter. I Premier League vann Marcus Rashford, i Women’s Super League vann Ona Batlle och i Championship vann Amad Diallo. Värt att notera är att Battle nu lämnat klubben och Diallo var utlånad.

Vänsterbacken

Efter Luke Shaws skada som ser ut att hålla honom från spel en längre period har United varit på jakt efter en ny vänsterback. Under gårdagen inkom rykten om att Nicolas Tagliafico trycker på för en transfer till Manchester United. Lyon sägs föredra en direkt transfer eller ett lån med en obligation på köp, medans Manchester United sägs föredra ett vanligt lån. Samtidigt rapporterar Fabrizio Romano att Manchester United nu har kommit övernes gällande de personliga detaljerna med Chelseas vänsterback  Marc Cucurella. David Ornstein rapporterar att Manchester United under gårdagen skickade ett formellt lånebud till Chelsea gällande spelaren.

 

Onana kryptisk på Instagram

André Onana har blivit uttagen till Kameruns landslagstrupp, detta efter en tids frånvaro. I samband med nyheten publicerade målvakten en Instagram händelse med texten “Lying gives flowers but no fruit” (översatt till engelska). Något som vissa menar skulle kunna betyda att han icke håller någon intention att spela för landslaget, även fast han blivit uttagen.

 

Hansen-Aarøen spelar för Norge

Isak Hansen-Aarøen har blivit uttagen till Norges U-21 trupp till EM-kval matcherna mot San Marino samt Lettland. Norge har inte än öppnat spelet i sin EM-kval grupp som i övrigt förutom ovan nämnda lag består av Irland, Italien och Turkiet.