Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Sergio Reguilón är hetast just nu / Skambud för Amrabat nobbades / Värvning från Sverige

I väntan på Champions League-lottningen går vi igenom dagens Manchester United-nyheter. Inför morgondagens deadline day kopplas United fortsatt ihop med vänsterbackar och mittfältare.

Ryktas gör det även på damsidan, där vi slutligen också har fått spelschemat för försäsongen.

Fokus på Sergio Reguilón

Den initierade reportern David Ornstein rapporterar att United ska jobba på att komplettera ett lån av Tottenhams vänsterback Sergio Reguilón. Det ska vara så långt gånget att Reguilón ska ha fått Tottenhams tillåtelse att resa för den obligatoriska läkarundersökningen.

United hade annars fokuserat på Marc Cucurella, men den övergången ska vara mer komplicerad att lösa.

Fiorentina nobbar skambud

Manchester Uniteds skattkista är kanske inte tom med financial fair play-reglerna tycks begränsa klubbens handlingskraft. Därför är det lån som gäller. Fiorentina var emellertid inte intresserade när United erbjöd den italienska klubben två miljoner euro i utbyte mot Sofyan Amrabat. United föreslog att beloppet skulle betalas i två omgångar och att United skulle ha rätt att avbryta lånet efter halva säsongen, varvid den andra delbetalningen skulle utebliva.

Enligt David Ornstein är United alltjämt hoppfulla att klubben ska kunna säkra Amrabat innan transferfönstret stänger.

Galatasaray vill ha Van de Beek

Galatasaray har kontaktat Manchester United angående Donny van de Beek, rapporterar Lauire Whitwell. United ska vara villiga att låta Van de Beek lämna på lån och nederländaren har intresse från andra klubbar, däribland franska Lorient. Däremot ska Real Sociedads intresse ha minskat.

Hannibal kan bli kvar

I samma artikel som ovan skriver Whitwell att Hannibals framtid är oviss. Sevilla och Everton ska ha diskuterat den tunisiska mittfältaren med United. Hannibal lämnades utanför truppen i lördags, då den yngre mittfältaren Dan Gore gick före. Detta till trots så ser United på Hannibal som en spelare som ska ha potentialen att bidra den här säsongen, varför ett klubbyte inte är givet.

Pellistri blir kvar i United

En som definitivt tycks bli kvar i United är Facundo Pellistri. Det ska vara Erik ten Hags önskan att Pellistri stannar.

McNeill till Stevenage

Uniteds unga anfallare Charlie McNeill är på väg till League One-klubben Stevenage på lån. Detta rapporterar Manchester Evening News. Flera klubbar ska ha varit intresserade men Stevenage var mest angelägna.

Damernas försäsong

Uniteds damlag inledde försäsongen med att spela 2-2 mot Leicester. Nu har United slutligen meddelat det återstående försäsongsprogrammet. United möter Everton på lördag (den matchen var initialt schemalagd till idag). Därefter reser United till Tyskland för ett träningsläger med en match mot Bayern München. Försäsongen avslutas sedan med matcher mot Liverpool och Tottenham.

Samtliga matcher spelas bakom stängda dörrar och det förefaller vara osannolikt att någon av matcherna visas.

Arsenal jagar Earps

Enligt Alex Ibaceta är Arsenal klubben som jagar Manchester Uniteds målvakt Mary Earps. Londonklubben ska förbereda ett andra bud. Kathryn Batte rapporterar emellertid att United har låtit meddela att Earps inte är till salu och att klubben förhandlar med målvakten om ett nytt kontrakt. Earps nuvarande avtal med United löper ut sommaren 2024.

United värvar från Hammarby

Australiens mittfältare Kyra Cooney-Cross uppges vara högaktuell för en flytt till Manchester United. Cooney-Cross, som för närvarande representerar Hammarby, ska redan ha varit på Carrington för sin läkarundersökning. Övergången ska emellertid bli klar först i januari, vilket betyder att Cooney-Cross fullföljer den allsvenska säsongen.

Landslagsuttagningar

Fem Unitedspelare har blivit uttagna till de stundande landskamperna. Det handlar om Harry Maguire och Marcus Rashford för England, Hannibal för Tunisien samt Lisandro Martínez och Alejandro Garnacho för Argentina.

Res med oss till Manchester!