Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United bekräftar
Teden Mengi lämnar United för nykomlingen

På torsdagskvällen meddelar Manchester United att 21-årige Teden Mengi lämnar klubben. Ny adress för mittbacken är Premier League-nykomlingen Luton Town.

Tidigare idag stod det klart att en Unitedprodukt i form av Dean Henderson lämnar Old Trafford. Nu bekräftas det att ytterligare en lämnar, nämligen Teden Mengi.

21-åringen har varit United trogen sedan barnsben, men efter fjorton år i klubben fortsätter nu alltså karriären i Luton Town och deras första säsong någonsin i Premier League.

Mengi har vandrat genom Uniteds akademi och alltid setts som en lovande mittback, men aldrig riktigt tagit klivet till seniornivån. I United har han på senare år framför allt spelat i reservlaget och även varit lagkapten.

Han har emellertid känt på spel i A-laget. Debuten kom i Europa League 2020 mot LASK Linz efter ett inhopp i en 2-1-seger.

Ett år senare gjorde han sitt andra och sista framträdande i seniorsammanhang, då i Champions League mot Young Boys.

Mengi om att tiden i United nu är över:

Från att skriva på för klubben som jag hejat på sedan sex års ålder till att spela Champions League för dem, det har varit en otrolig resa de senaste 15 åren.

Manchester United är en familj och jag har varit lyckligt lottad som har stöttats av fantastiska medspelare och ledare genom åren. Det är svårt att sätta ord på hur tacksam jag är gentemot var och en av dem.

Vi hoppas håller tummarna för att Mengi får sitt genombrott i Luton och önskar honom lycka till!