Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Äntligen officiellt: Amrabat är en Unitedspelare

Efter en mycket utdragen transfersaga så är det nu klart att Sofyan Amrabat ansluter från Fiorentina och blir Uniteds nyaste tillskott. Det blir ett lån för den marockanska innermittfältaren, med en låneavgift på 10 miljoner euro med en köpklausul på 20 miljoner euro med 5 miljoner i add-ons nästa sommar om klubben får för sig att teckna Amrabat på en permanent basis.

Ja, nu har äntligen Ten Hag sin gubbe. 27-åriga Sofyan Amrabat är född och uppvuxen i Holland, men spelar för det marockanska landslaget. Det är förmodligen också hans spel i landslaget många av er förknippar honom med. Han utmärkte sig nämligen som en av turneringens riktiga uppenbarelser när han tog sitt land hela vägen till semifinal i VM 2022. Det blev också hans stora genombrott.

Amrabat spelar sedan 2020 i Fiorentina. Innan dess spelade han bland annat för både Feyenoord och Utrecht. Och vem tränade honom i Utrecht? Jo. Erik Ten Hag, givetvis. Vår holländska tränare har minst sagt en förkärlek att värva gamla adepter.

Precis som med Bayindir kan Amrabat titulera sig som den ende från sitt land som har spelat för Manchester United. Faktum är att han bara är den fjärde marockanen någonsin i Premier League.

Amrabat säger:

Det är en enorm ära att bli en Manchester United-spelare. Jag var tvungen att ha tålamod i väntan på det här ögonblicket men jag är någon som alltid lyssnar på mitt hjärta och nu representerar jag min drömklubb.

Jag är en passionerad spelare, jag vill ta med den energin till truppen och jag vill ge allting i varje aktion jag gör för klubben.

Jag vet precis hur Erik ten Hag gillar att arbeta och vad han vill ha av sina spelare. Hans träningar och guidning utvecklade mig så mycket som spelare tidigare i min karriär. Jag vet att han kommer att hjälpa till att ta fram det bästa av mina egenskaper, så att jag kan hjälpa gruppen att vara framgångsrika den här säsongen.

Fotbollschef John Murtough fortsätter:

Vi har bevakat Sofyan en längre tid, så vi är väldigt glada att ta honom till Manchester United. Hans hängivna och energiska sätt att ta sig an spelet passar perfekt in i gruppen vi bygger här.

Vi vet att Sofyans mentalitet, dynamism och tekniska kvaliteter kommer att hjälpa truppen, då vi försöker nå framgångar i alla turneringar den här säsongen.

Välkommen till Manchester United, Sofyan Amrabat!