Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sommarens fjärde nyförvärv
Bayindir blir Uniteds första turkiska spelare

Deadline days första värvning är officiell. Altay Bayindir ansluter från Fenerbahce och skriver på ett kontrakt på 4 år, med option på ytterligare ett år. Med det blir målvakten den första turkiska spelaren i Uniteds historia.

Altay Bayındır, som han egentligen heter (utan prickarna över i:et, fråga mig inte hur det uttalas men det lär vi oss så småningom) är 25 år gammal och har spenderat de senaste fyra säsongerna i Fenerbahce i turkiska ligan. Med Fenerbahce var han med och vann turkiska cupen förra året, men stod bara en match i turneringen. Till vardags är han dock förstamålvakt i ligan.

Bayindir säger:

Jag har en passion för att lyckas, och jag kommer ge allt för att hjälpa den här speciella spelargruppen att uppnå deras ambitioner.

Jag kan inte bärga mig till att börja jobba med en sådan erfaren målvaktsenhet. Vi kommer stödja varandra och sätta en hög ribba varje dag så var och en av oss är redo att bidra när vi behövs.

Bayindir skriver på sitt kontrakt.

Fotbollschef Murtough fortsätter:

Altay är ett utmärkt tillskott till vår trupp och bidrar med ännu mer kvalitet till en redan stark och erfaren grupp av målvakter.

Med jämna prestationer på hög nivå i en stark europeisk liga har han redan kvalitéerna att hjälpa oss uppnå våra ambitioner genom alla turneringar den här säsongen och vidare.

Välkommen till Manchester United, Altay!

Res med oss till Manchester!