Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Sergio Reguilón ansluter på lån

Manchester United bekräftar att den spanska vänsterbacken Sergio Reguilón ansluter till klubben på lån från Tottenham Hotspur. Lånet sträcker sig över säsongen 2023/24.

Den sexfaldiga spanska landslagsmannen Reguilón föddes i Madrid i slutet av 1996. Seniorkarriären inledde han i den lokala klubben Real Madrid. Där skulle det bli 22 a-lagsmatcher men det var säsongen 2019/20, då han var utlånad till Sevilla, som han uppmärksammades som en högklassig vänsterback.

Det följdes av en flytt till Tottenham. Formen från Sevilla lyckades han emellertid aldrig upprepa i London och förra säsongen flyttade han hem till Madrid på lån, då för spel i Atlético. Där blev det heller ingen succé.

På meritlistan finns en seger i Europa League 2020, då Sevilla besegrade United i semifinalen. Den säsongen blev han uttagen i säsongens lag i turneringen. Han har även vunnit VM för klubblag med Real Madrid.

Nu blir det alltså Manchester United på lån för Reguilón. Han ansluter som en nödlösning då Luke Shaw och Tyrell Malacia är skadade.

Rapporter indikerar att United inte behöver betala någon avgift för lånet och United ska även ha möjligheten att avbryta lånet i januari. Erik ten Hag bekräftade på fredagens presskonferens att Reguilón är tillgänglig för spel mot Arsenal på söndag.

Sergio Reguilón säger:

I ditt liv måste du vara redo för allting och chansen att representera den här fantastiska klubben med en sådan ärorik historia var en chans jag inte kunde säga nej till. Efter att ha pratat med managern vet jag vad han vill ha av mig och jag är redo att göra mitt för att hjälpa laget att nå framgång.

Jag vet att jag kan bidra till Manchester United den här säsongen. Jag är redo att slåss för den här gruppen och visa alla mina kvaliteter.

John Murtough, fotbollschef, säger:

När det blev uppenbart att vi behövde plocka in ytterligare en vänsterback övervägde vi ett antal alternativ och agerade snabbt för att värva Sergio. Han besitter alla kvaliteter som behövs för att hjälpa oss att uppnå våra mål den här säsongen.

Han har bra erfarenhet både i Premier League och i europeiska turneringar, så han är redo att komma in i truppen och prestera omedelbart.

Välkommen till Manchester United, Sergio Reguilón!

Res med oss till Manchester!