Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Arsenal - Manchester United 3-1
Bitter förlust på Emirates avslutar veckan

Tufft på förhand idag när Arsenal borta skulle tacklas. Efter en spelmässigt tveksam inledning av United var man lite rädd för vad Nketiha och Saka skulle hitta på längst fram. I Viasats studio lät det på liknande sätt, där de så kallade experterna var tveksamma till Uniteds grundspel och förmåga att ta sig an de stora lagen. 

Utfallet blev tyvärr också enligt tro och statistiken igen, men visst gjorde United en fullt godkänd match idag. Det är snarast en sådan kväll när fotbollen är som mest bitter. Det kunde lika gärna ha blivit Garnacho som avgjort till Uniteds fördel men millimetrar förstörde denna kväll, tyvärr.

Det blev överlag en kamp mellan ganska välorganiserade lag defensivt. Dock hade Arsenal mer boll på offensiv halva och såg väl i ärlighetens namn farligare ut över 90 minuter men det kanske vi också hade väntat oss. Sådär lagom jobbigt att de då också får in två bollar på övertid. Vi väntar ännu på när United ska kunna dominera eller åtminstone vinna matcher på bortaplan mot de stora igen.

Vi fick också två mittbackar varnade och utbytta vilket gjorde att matchen avslutades med Harry Maguire och Johnny Evans. Det låter såklart inte bra för att stå upp mot Arsenal och det var också Evans som oturligt fick bollen på foten vid 1-2 efter vi trodde på tre poäng ett tag. Jaja, det var nog varken Maguire eller Evans som förlorade matchen idag om man ska vara rent logisk.

Det fanns också chans till några omställningar även innan Garnachos offsidemål. Rashford, Antony och Højlund hade bland annat en bra möjlighet, men Arsenal gör det bra samtidigt som Rashford väntar för länge och övriga springer lite fel. 

Højlund kommer bli viktig trots allt och låt oss även hoppas på Amrabat som kan vara väldigt nyttig i en match av detta slag.

Vi kommer igen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

André Onana: 7

Fin med fötterna i uppspelen även om det känns lite farligt då och då. Mycket viktig räddning sista 10. Bra med mersmak och kan inte göra något på målen.

Diogo Dalot: 8

Ser lite skakig ut från början men tar sig snabbt och håller imponerande koll på Saka idag. Bådar gott med vänsterbackar skadade.

Victor Lindelöf: 6

Godkänd igen. Gör inte bort sig utan är överlag trygg med bollen. Vid några tillfällen dock överspelad och dessutom varnad. Får gå ut i slutet av oklar anledning.

Lisandro Martínez: 6

Jodå, vår argentinska general gör det absolut bra. Svårt att briljera med passningar framåt i en sådan här match men håller ställningarna bra i mittförsvaret tills han måste gå ut med känning. Inte bra.

Aron Wan-Bissaka: 6

Tuff uppgift för dagen mot Martinelli på kanten. Igen bra en mot en men går inte att stå emot allt.

Casemiro: 7

Extra tydlig defensiv roll idag. Viktig igen för hela laget!

Christian Eriksen: 6

En av förra säsongens utropstecken känns inte fullt ut lika viktig stark under denna säsong. Har svårt att dominera och få ut sin spets mot toppmotstånd. Känns dock hetare ju längre matchen går och blixtar till framåt från och till.

Bruno Fernandes: 5,5

Har inte så mycket boll idag. Rice dominerar mitten länge. Springer många mil och får mer boll efterhand. Sällan dålig men ser lite tam ut i närkamperna idag.

Antony: 5

Vi väntar ännu på den stora, stora matchen från vår kantspringare. Jobbar bra i defensiven men får ut alldeles för lite framåt. Står och viftar istället för att jobba i slutet och inte glad när han byts ut.

Marcus Rashford: 7

Mycket osynlig till en början idag, får inget att jobba med. Sen kommer då en chans och då är han klinisk från vänster. Hotar också ständigt men kan dock inte göra alla mål själv.

Anthony Martial: 4

Försöker. Springer en hel del men svårt att se att Martial kommer få många chanser den här säsongen. För blek.

Rasmus Højlund: 6,5

Inbytt 67. Intressant med debut! Svårt att betygsätta den korta perioden men han har helt klart hög potential men sin snabbhet och kraft. Behöver springa ” rätt” framöver.

Alejandro Garnacho: 7

Inbytt 84. Man måste ju bara nämna att det är så nära så nära att han får avgöra. Hårfin offside och farlig även i övrigt. Annars ganska kort tid att utvärdera.

Harry Maguire: 6

Inbytt 66. Kommer in och hjälper till i defensiven. Helt ok för dagen men spelplanen ändras utan ordinarie mittbackar och ett försvar under ledning av Maguire just nu är inte tillräckligt bra.

Johnny Evans: 5

Inbytt 84. Spelade ganska kort tid för att utvärderas men såg stapplig ut mot Arsenals offensiv. Han fick såklart oturligt bollen på foten och ställde Onana vid 1-2.

Erik ten Hag: 7

Kan inte göra så mycket mer än vad han gör varken från start eller under match. Åtminstone svårt att se det på rak arm.