Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Sommarens guldskovinnare Hinata Miyazawa är klar för United

På onsdagseftermiddagen meddelade Manchester United att den japanska landslagsmittfältaren Hinata Miyazawa är klar för spel i klubben. 

Miyazawa ansluter till United från den japanska klubben Mynavi Sendai, där hon spenderade två säsonger.

Genombrottet på den internationella scenen kom så sent som i somras, när hon vann guldskon i VM med sina fem mål på fyra matcher för Japan. 23-åringen har även representerat ungdomslandslagen och dessutom vunnit pris som årets unga spelare i den inhemska ligan för ett antal år sedan.

Miyazawa blir nu Uniteds fjärde nyförvärv under sommaren (femte, om vi räknar Evie Rabjohn som anslöt i maj) och den första japanskan att representera laget. Några uppgifter om kontraktslängd har emellertid inte kommunicerats från officiellt håll ännu.

Miyazawa i den japanska landslagströjan. Här mot Sverige i sommarens VM. 

Något som däremot meddelats är vilket nummer den offensiva mittfältaren kommer bära i United. Det blir nummer 20 för japanskan, vilket innebär att hon tar över tröjan från Aissatou Tounkara, som lämnade tidigare i somras.

Miyazawas första ord om övergången till United:

Jag är verkligen glad över att få vara en del av den här underbara familjen och fantastiska laget. Jag ser fram emot att komma igång och hoppas att min spelstil kommer att uppskattas av våra supportar.

Tränare Marc Skinner om nytillskottet:

Hinata kommer till Unitedfamiljen efter att ha bevisat att hennes kvaliteter håller på högsta nivån. Som hennes guldsko från VM vittnar om kommer hon charma våra supportrar med hennes direkta spelstil och förmåga att hitta farliga ytor. Vi kan inte vänta på att få se hennes utvecklas ännu mer i våra trupp.

Polly Bancroft, chef för damfotbollen i United, avslutar:

Efter hennes VM så har hon visat att hennes kvaliteter talar för sig självt. Vi är exalterade över att välkomna henne till Manchester United och europeisk fotboll.

Vi hälsar Hinata Miyazawa välkommen till Manchester United!