Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United i landslagen
McTominay fortsätter sin klockrena landslagsform

Landskamperna fortsatte in i helgsinvigningen där Scott McTominay fortsatte sitt hittills fantastiska EM-kval. Födelsedagsbarnet Bruno Fernandes fick också fira in 29-årsdagen med mål. Det blev dock ingen action för varken Alejandro Garnacho eller Lisandro Martinez, som inte fick spela mot Ecuador.

McTominay fortsätter sin klockrena landslagsform

Skottland har imponerat stort under EM kvalet och toppar en grupp där vi bland annat hittar Spanien och Norge. De glödheta skottarna stod på fyra raka vinster inför kvällens match mot nederlagstippade Cypern.

Det blev som väntat en klar vinst för Skottland som fortsätter att storma mot Tyskland för EM 2024 och Scott McTominay spelade ännu en gång huvudrollen då han gjorde både mål och assist när Cypern slogs med 3-0.

Kvällens kasse från McTominay betyder också att han hoppar upp i delad skytteligaledning i EM-kvalet tillsammans med Romelu Lukaku och nya lagkamraten Rasmus Höjlund.

Födelsedagspojken enda målskytt för Portugal

Bruno Fernandes fick fira sin 29-års dag på bästa sätt då han blev ensam matchvinnare mot Slovakien i en match som slutade 1-0. Det var ett rappt och lågt avslut från Fernandes precis före halvtidsvilan, hans tredje totalt i EM-kvalet.

Vinsten för Portugal är deras femte raka i kvalet och Seleção stormar därmed med säkra steg mot EM.

Bruno Fernandes var inte den enda Unitedspelaren i kvällens match, då även Diogo Dalot fick spela 90 minuter på högerbackspositionen.

Ingen Garnacho eller Martinez mot Ecuador

Natten mot fredag så påbörjade Argentina sitt VM-försvar i deras första match i VM-kvalet inför 2026. Det blev dock inga United-representanter på planen då Lisandro Martinez hölls utanför spel efter fotkänningen som fick honom utbytt mot Arsenal.

Alejandro Garnacho fanns med på bänken men det blev inget inhopp för 19-åringen. Han fick dock fira lite med Lionel Messi efter att legenden satt matchens enda mål med en fin frispark.

Bänken för Bayindir

Det blev ingen speltid för vår nya andramålvakt Altay Bayindir i Turkiets EM-kvalmatch mot Armenien. Bayindir blev den första turkiske spelaren att dra på sig Unitedtröjan efter att han anslöt från Fenerbahce men han fick inte addera på sina hittils fem A-landskamper ikväll.

Turkiet lyckades skrapa till sig en poäng efter en sen kvittering från Bertug Yildirim. Turkiet finner sig dock fortsatt i toppplacering när det kommer till kvalgruppen, tre poäng före Kroatien och Armenien.

Oyedele med sen debut i vinstmatchen

Det blev knappa tio minuters speltid på slutet för Maxi Oyedele då hans Polen U21 besegrade Kosovo U21 med 3-0. Matchen var redan avgjort sedan länge när Oyedele blev inbytt, då matchens tre mål gjordes i den första halvleken.

Matchen blev Oyedeles första för Polens U21 lag.

Alvaro Fernandez startade när Spanien krossade Malta

Det var ingen rolig kväll för Maltas U21 lag mot Spaniens talangsprängda U21 gäng. Vår alldeles egna Alvaro Fernandez var med från start och spelade hela matchen, en match som slutade 0-6 till Spanien.

Fernandez satte en snygg assist i matchen när han slog in en boll till Gabri Veiga för matchens tredje mål. Se passen nedan.

Stor förlust för England U18 och McAllister

Finley McAllister startade då England U18 fortsatte sin träningsturnering i Frankrike när förberedelserna inför U17 VM i Indonesien pågår för fullt. Motståndet bjöds på från ett duktigt Japan U18, ett Japan som gav engelsmännen en rejäl åktur då matchen slutade 4-0 till den asiatiska nationen. McAllister byttes ut med en kvart kvar av matchen.

Res med oss till Manchester!