Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United i landslagen
Tre Unitedspelare i jubileumsmatch

En något roligare landslagsdag blev det idag, mest på grund att vi fick se en hel del Unitedspelare prestera för sina landslag. Bland annat fick Rashford, Maguire och McTominay mötas i en brittisk jubileumsmatch, Kapten Lindelöf går ner med sitt skepp, två av våra målvakter fick vakta landslagskassen och ungdomarna fortsätter imponera.

Tre Unitedspelare i brittiskt jubileum

“Grannländerna” England och Skottland möttes tisdag kväll i en vänskapsmatch som anordnades med anledningen att 150-års jubileet för “fotbollens äldsta match” mellan England och Skottland firas. Denna angenäma tillställning hade tre Unitedspelare som representanter; Harry Maguire och Rashford på den engelska sidan och Scott McTominay på den skotska.

McTominay, som har spelat som en pånyttfödd Ronaldo Názario i landslaget, spelade i det offensiva mittfältet men blev för en gångs skull mållös. Istället kom Skottlands tröstmål från lagkamrat Maguire, som oturligt får ett skotskt inlägg på foten som går in bakom Ramsdale.

Även Rashford saknade stjärnglans; engelsmannen fick lämna planen i 71:a minuten utan att finnas med i målprotokollet. Istället kom målen från Phil Foden, Jude Bellingham och Harry Kane.

Vinst på hög höjd för Garnachos gäng

Argentina mötte idag Bolivia i Sydamerikas VM-kval på den ökänt högt belägna Estadio Hernando Siles i La Paz. Bolivia, som är så mytologiskt oslagbara på just den här arenan 3600 meter upp i luften, fick ändå se sig själva chanslösa mot de regerande världsmästarna som vann med 3-0. Att Bolivias Roberto Fernandez såg rött efter knappa 40 minuter gav Alejandro Garnachos blåvita gäng lite hjälp på traven. Argentina toppar därmed gruppen med 6 poäng av 6 möjliga.

Garnacho blev förbisedd i startelvan men fick nudda gräs en kort stund åtminstone efter att ha blivit inbytt i 85:e minuten vid ställning 3-0. Att namnet Lisandro Martínez ekar tomt i trupputtagningen denna gång får antagligen ses som en försiktighetsåtgärd efter en känning mot Arsenal som resulterade i att argentinaren lämnade planen tidigt. Trots det pekar rapporter på att det inte ska vara något avsevärt illa däran med Martínez.

Lindelöf en ljusglimt i hopplöst Sverige

EM börjar minst sagt glida Sverige ur händerna. En grupp med både Belgien och Österrike som motstånd har visat sig vara ett nummer lite för stort för blågult. Vår gamla bekanting Ralf Rangnick fick straffa Sverige för andra gången om i årets kval när Sverige föll med 1-3 hemma på Friends efter två snabba mål tidigt i andra, där det redan kändes som att vägen tillbaka var lång och krokig.

Trots tre bollar i nät bakom Olsen tycker jag att Lindelöf gör en bra insats. Konstigt nog är han en av Sveriges bästa vapen framåt, och jag har inte bestämt mig om det säger mer om Lindelöf eller mer om Sveriges anfallsstruktur. Victor kämpar och sliter och ligger bakom mycket av det lilla Sverige kan skapa i andra halvlek. Men det räckte inte hela vägen. Kaptenen ska ju trots allt gå ner med sitt skepp.

Nu krävs det ett mindre mirakel mot Belgien för att Sverige överhuvudtaget ska ha en chans att ta sig till EM nästa år.

Onana höll nollan i återkomsten

André Onana gjorde till slut en återkomst i det kamerunska landslaget under tisdagen mot Burundi. Yxan är begravd mellan Onana och tränare Rigobert Song, vars stora bråk under VM resulterade i att Onana slutade i landslaget i protest.

Men något kallade Onana tillbaka, vad det må än vara. Och i den sista kvalmatchen till Africa Cup of Nations fick han även hålla nollan mot ett inte helt tandlöst Burundi. Onana fick stå för hela sju räddningar under matchen när Kamerun seglade till en 3-0 seger och säkrade biljetten till Afrikas största landslagstävling.

Bayindir hoppade in mot Japan

Turkiska landslaget flög till…Belgien? Ja, uppenbarligen flög det turkiska fotbollslandslaget till Belgien av alla ställen för att ge sig på Japan i en vänskapsmatch.

Uniteds första och enda turkiska spelare Altay Bayindir inledde på bänken men fick hoppa in i halvlek efter att målvaktskollegan Cakir lät tre bollar rulla in i nät. En möjlig återhämtning kändes aktuell efter två turkiska reduceringsmål, men Bayindir kunde inte hålla ute Junya Itos straff som spikade slutresultatet: 4-2 till japanerna. En tuff dag på jobbet i Bayindirs enbart sjätte landskamp.

Lacey fortsätter att imponera

Shea Lacey är namnet som surrar mest hela tiden. 16-åringen gjorde ännu en imponerande match under tisdagen mot Spanien, med två mål i en fenomenal insats som slutade 4-1 till engelsmännen.

Målskyttet öppnades också av Lacey, som tog emot en passning i straffområdet och lugnt satte dit 1-0 efter en dryg halvtimme. Ledningen utökades av Chris Rigg och Shumaira Mheuka men matchen avslutades som den hade börjat; med ett mål av Shea Lacey, som nästan var en kopia av det första. Då hade även lagkamraten Jayce Fitzgerald hunnit finna sig på plan, han byttes nämligen in i 83:e minuten.

Oyedele hjälpte Polen till sent avgörande

U21:s Maxi Oyedele, som har gjort sig till rätta i Polens U21-landslag för att spela EM-kval, befann sig i Tallinn under tisdagen för att möta Estland.

Det blev en jämn match, med inga mål under 80 minuters spel. Men Maxis inhopp efter 74 minuter gav resultat för Polen, ett av hans inlägg hittade nämligen Filip Szymczaks hjässa som ohotat kunde nicka in matchens enda mål. Segern mot Estland betyder att Polen sitter på två av två möjliga vunna efter en 3-0 vinst mot Kosovo i fredags.

Hansen-Aarøen med assist i storseger

Isak Hansen-Aarøen fick göra en assist i en dag att minnas för Norges U21-landslag som vann med hela 7-0 mot Lettland. Den unge norrmannen fick också förtroende; han fick nämligen spela alla 90 minuter. På pappret fick han spela centralforward, en ovan position för Hansen-Aarøen.